FF

EFTERSOM JAG ÄNDÅ ÄR I FARTEN drar jag i väg en Fredagsfyra

1. Fick du möjlighet att ägna dig åt friluftsliv när du var barn?

2. Har du fortsatt med friluftsliv nu när du inte är barn längre?

3. Hur viktig är utrustningen?

4. Har du något favoritställe där du ägnar dig åt friluftsliv när du får möjlighet?

1. Njae, det kan jag väl inte påstå. Däremot var ju barn, på den tiden, utomhus och lekte både i skog och mark. Det friluftsliv jag deltog i var när skolan arrangerade skid- och tefatsåkning. På den tiden hette det faktiskt tefat och det var runda stora ”tefat” i plåt med ett fastnitat läderband som man bar det med. Det gick så inihellskotta fort i bland så man fick ilningar i magen.

2. Jag har snarare börjat. När barnen var små så blev det lite turer i skogen både sommar och vinter. Sedan började vi gå en årlig vandring kallad Vättlefjällsvandringen när Stora Monsterbarnet var liten tösabit. Sedemera kom även Lilla Monsterbarnet och Woffegubben med på vandringarna. I år kommer vi att avverka den artonde i ordningen. Barnen går fortfarande med när dom har möjligheter. Under årens alla vandringar har vi fått med oss fler och fler goda vänner och arbetskamrater och det är lika roligt varje gång. Förutom denna årliga aktivitet vandrar vi gärna och mycket i familjen till och från. Vårt Stora Monsterbarn studerade ett år i Österrike och lockade oss då dit för att få upptäcka vandring på högre höjder. Vi återvände dit själva ett år senare och vandrade på egen hand. Vi har även varit i München (också pga Stora M-barnet) och vandrat. Ett par vandringar per år blir det även för min del ihop med en arbetskamrat som är en ”riktig” friluftare som har varit i Sarek och vandrat.

3. Utrusningen är A och O. Det tog mig 10 mill att gå in mina vandringskängor med blod svett och tårar men det var mödan värd. Att man sedan har kläder lämpliga för ändamålet är lika viktigt om man inte ska frysa alternativt svettas till plåga.

4. Ja, jag har flera smultronställen och vi upptäcker sakta men säkert fler. Nästa vandring, på egen hand, är tänkt att bli i våra hemtrakter och det ska bli spännande. Min arbetskollega har utrustat sig med kartor över området och nu väntar vi egentlligen bara på lämpligt tillfälle att ge oss ut. Det blir förhoppningsvis några vändor innan det är dags för årets Vättlefjällsvandring som går av stapeln i början på maj månad.

2 kommentarer tillFF

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>