Trodde jag alltså

JO, VÅR EXPERT TITTADE IN i onsdags för att beskåda det rum vi vill att han ska bredspackla samt tapetsera. Jag hade ju redan förra söndagen lyckats få ner den gamla tapeten och trodde att det skulle räcka.

Trodde jag alltså…nej, nu fick vi veta att dom andra fyra lagren med tapeter också måste ner annars löser spacklet upp lagren och ja, då kan man ju inse vad som händer.

Men anlitar men en expert får man räkna med en del bakslag 🙂 Vi fick värdefulla tips om hur vi enklast skulle få ner de återstående lagren med gammal tapet. Vatten. Jo, det är sant.. Jag har nu ägnat kvällen åt att strila på med vattenlager efter vattenlager och sedan skrapar man allt eftersom det blött ”igenom”. Både Woffegubben och jag har slitit hela denna lördagskväll och har nu fått näst intill tre av fyra väggar klara. Resten tar vi imorgon, eller rättare sagt lite senare i dag.

På dagen, i dag, var vi ute för fjärde gången för att titta på tapeter. Det är så himla svårt att bestämma sig. Det finns massor av snygga tapeter men det ska ju göra sig i just det rummet också. Vi ska ju, som väl är alla bekant vid detta laget, ha bokparkett och möblemanget kommer att gå i björk/vitt så det gäller att hitta något som matchar till dessa bägge ljusa träslag som sedemera mörknar någon eller några nyanser. Men, i dag slog vi till. Vi var på hemmaplan (Stenkullens industriområde) och fick proffsig hjälp av en tjej som rådde oss. 6 rullar ”bajsbrun” tapet med struktur á 400:-/rullen. Finns att hämta på onsdag i nästa vecka. Det är en fin kvalitetstapet som förmodligen kommer att hålla länge både vad gäller modernitet och kvalitet.

När det var avklarat så åkte vi till Alingsås för att handla mat och när vi skulle åka hem efter inköpsronden på ICA blev Woffegubben fikasugen så vi svängde in till Alingsås centrum och gick på café Storken. Där smörjde vi kråset innan avfärd hem. Alingsås vimlar av mysiga caféer och det var länge sedan sist vi tog oss tid för en fika på något av dem. Men i dag blev det alltså.

Ja, efter det har vi alltså jobbat och gnidit bort gamla tapeter och bara suttit en liten stund i soffan för att äta och vila innan vi nu ska hoppa i säng.

En fin sak med att vara man är att du inte behöver kyssa någon som inte har rakat sig på tre dagar.

OKÄNT URSPRUNG

Comments are closed.