Phew

DET TARVAS TEKNIK OCH en smula charm för att få det man vill 😉

Woffegubben ringde mig 15.30 och undrade om jag kunde tänka mig att hoppa gymet i dag för att åka hem?? Han hade nämligen ringt en ”expert” som skulle titta på vad vi skulle göra med golvet det som återstår när tre lager mattor rivits ut….16.30..

Shit, men vad gör man inte för att åtminstone drömma om ett normalt hem igen. Jag kastar mig alltså bort till garaget och in i bilen. Åker hem alldeles för fort, åtminstone om lagen får var med och bestämma.

Experten sa följande: Om det hade varit hemma hos mig hade jag lagt parketten och så är det inte mer med det! Det går för det första inte att spackla det här golvet utan att först ta bort ”peruken”, men som sagt, jag hade inte gjort det utan lagt golvet och sett glad ut!

Ilsken som ett bi, för att jag missat mitt gym i dag, ringde jag Woffegubben och sade att det är bara till att börja.

Ja, men det finns faktiskt ett alternativ till…man kan slita ut hela golvet och lägga ett nytt. Sade HAN!

Bra sade jag då…jag flyttar i dag! Sade HON!

Han kom hem och vi började lägga parketten och banne mig nu är halva rummet klart. Jag ska inte berätta att det paket vi hade kvar från sista läggningen och som vi började med inte alls passade ihop med det nya som vi efter så lång plåga fick hem från Bauhaus…… Ett helt annat system! Bara till att slita upp fanskapet och börja om från början. Hade det inte varit för det så hade vi nog blivit mer än halvfärdiga i dag.

Nåja, jag skulle ju inte skriva om detta nederlag – 2.8 kvm parkett för många pengar som går till tippen. Och på onsdag kommer vår ”expert” numro ett och tapetserar. Jipii!

Utgångsmarschen efter ett bröllop påminner mig alltid om musiken för soldater som går ut i strid.

HEINRICH HEINE

Comments are closed.