Helvetet blir aldrig fullt

MIN FÖRSTA SJUKDAG har förlupit mestadels i sängen men huvudvärken blir tyvärr sämre när man ligger ner så det optimala är att sitta upp och blunda. Med sprängande huvudvärk blir man inte direkt sugen på att läsa eller se på TV. Det har med andra ord varit en lååång dag.

Under sen eftermiddag tyckte jag mig ana en liten förbättring i huvudvärken som sitter som en smäck i pannbenet. Jag har åter ägnat mig lite åt möbetittande och känner att det blir inte riktigt bra hur jag än gör. Eftersom jag måste ha två arbetsplatser så blir det svårt att samtidigt göra rummet lite mysigt. Nåja, nu tror jag mig ha hittat det bästa alternativet.

Rummet är 4 meter långt och 3 meter brett (nästan, 294 för att vara exakt).

Ena väggen, 4-metaren, kommer att innehålla två hyllor av namnet Magiker. En på varje sida om bäddsoffan Nilsby.

Den ena av korta väggarna, 294:an går inte att utnyttja fullt ut eftersom dörren öppnas inåt men jag har ändå tänkt mig att få datorarbetsplatsen Mikael. Förmodligen kommer inte min 20-tumsskärm att få plats i det lilla utrymmet men då får jag helt enkelt skaffa mig en mindre.

På den andra 4-metersväggen som störs lite av dörren och allså egenligen bara är möblerbar på 3,20 meter så har jag planerat att få in en Magiker TV-bänk. Där ska TV:n stå såklart men även musikanläggningen. Därefter en Magiker byrå dock inte svarta lådor som bilden visar utan vita. Jag behöver lite lådor till småkrafs som är svårt att sätta i hyllorna. Till sist ett skrivbord bestående av en bordsskiva samt ben dock inte röda som på denna bild utan mina ska gå i grått. Fördelen med dem är att det går att justera höjden och det ska bli en syarbetsplats så då är det ett måste.

Den sista väggen innehåller fönster så där blir det inget. Det är jobbigt att ha möbler framför fönster, tycker jag, när man ska putsa och vattna blommorna.

Ja, nu är det värsta gjort, alltså att hitta rätt möbler, och nu börjar jag nästan längta lite. Att sitta som jag gör nu, i gästrummet, med datorn är ingen höjdare. Skärmen står på skrivbordet och detsamma gör tangentbordet så jag får ont i nacken av sitta fel. Saken är den att det finns ju redan en dator här och därför är också den utdragbara tangentbordsskivan upptagen eftersom det är Woffegubbens datorplats. men det blir att lida pin ett tag innan allt är färdigt.

Det har tagit mig mycket kraft och tid att komma fram till denna inredning och vi har verkligen snurrat rumt på vartenda ett möbelhus i och omkring Göteborg. För att inte tala om den ångest kostnaderna för allt detta skapar – det blir minst ett jättehål i börsen. (Jag har i dagarna dessutom betalat vår resa till Brasilien så nu gäller det att trolla.) Jag hoppas att det blir bra men det kan man ju aldrig veta förrän prylarna står på plats. Fördelen med Ikeas möbler är utan tvekan priset och att man kan sitta hemma i lugn och ro och planera med katalog och deras hemsida.

Jag har inte bestämt om jag ska vara hemma i morgon också. Jag har fortfarande huvudvärk om än inte lika kraftig men jag väntar med beslut tills i morgon bitti. Kanske kan jag sova bort resten av eländet 😉

Jisses vad det ställer till det här med att vara sjuk. På torsdag ska Anders, arbetskollegan, och jag, gå på konsert igen. Vi brukar ta 2-3 konserttillfällen under hösten och vi har redan fixat biljetterna så jag hoppas innerligt att inte huvudvärken sitter som berget så vi inte kan gå.

Programmet på torsdag med Göteborgs symfoniker blir följande:

Bo Nilsson – Arctic air ffg

Scharwenka – Pianokonsert nr 4 ffg

Tjajkovskij – Symfoni nr 2, ”Den lillryska”

Dirigent: Neeme Järvi

Solist: Alexander Markovitj, piano

Ja, den som lever får se!

Allt ont har som bekant två rötter – pengar och bristen på pengar.

JOHAN SVEDJEDAL

Comments are closed.