Helgen är till ända

SOM VANLIGT HAR DEN GÅTT FORT, helgen. Jag smet i väg redan till lunch i fredags för att möte upp Anna, Oskar och puslingarna vid centralstationen.

När vi var nästan framme i garaget ringde Woffegubben och sade att han också kunde gå tidigare och det var ju bra för då slapp puslingarna vara ensamma hemma. Vår tanke var att köra hem dem med varsin muta dvs märgben för att dom skulle ha något att pyssla med medan Anna och Oskar skulle tokhandla i Ullared och jag var chaufför.

Lördagen försvann som smör i solsken. Jag målade visserligen väven bakom elementet och elementet en vända men sedan blev inte mycket gjort. Lite TV:tittande på kvällen och mys med puslingarna i soffan förstås.

På söndag var Anna och Woffegubben i Varberg och tävlande Ilas första officiella tävling. Inga jordskredssegrar precis men hon var duktig ändå. Det var ju trots allt första gången.

Jag passade på att sortera tvätt, stryka samt dra ut resten av de tre lager matta som fanns kvar i rummet. Oskar fick nöja med vårt simpla arkiv med DVD och videos, och roa sig bäst det gick. Det ösregnade hela dagen så det var inte speciellt lockande att gå utanför dörren. Den som lade första mattan var en generös djävel…i alla fall med lim, golvet ser ut som om det vore hårbevuxet så mycket ludd och skit sitter (som berget) kvar efter understa lagret av mattorna. Det slutar med att vi får spackla eländet för det går inte att få bort. Men för att golvet ska bli jämnt, så vi inte får ett knarrande parkettgolv, så krävs det utan tvekan någon form av behandling.

Ja, vem sade att det skulle gå lätt när det kan krångla.

2 kommentarer tillHelgen är till ända