Massage

SEDAN PUSLKLOCKAN ansåg att jag borde ligga högre vad gäller pulsintervallet vid träning så har jag haft svårt att få till det vid simningen. Det kändes omöjligt att ligga på 115 (som är den undre gränsen) vid just simningen. Andra aktiviteter såsom jogging och motionsträning på gymet är inga problem – där kommer jag lätt upp i en högre puls.

MEN i dag lyckades jag även på simningen! Av 48 minuter låg jag inom pulsintervallet i 30 minuter. Så skam den som ger sig.

För några veckor sedan stod jag uppe på vår ekonomiavdelning när en kollega lägger sin hand mot min rygg och fullkomligt ryggar tillbaka med kommentaren: Herregud, du har ju en stenhård ”korv” vid skuldran. Har du inte ont?

Nej, det hade jag ju inte men jag gick i alla fall raka vägen därifrån och bokade en tid för massage.

Den tiden var i dag och nu var det visserligen inte lika stenhårt längre men jag fick mig en bassning för att jag inte stretchar när jag tränat. Det kunde jag ju räknat ut med fel ände av kroppen. Bara att ta sitt ansvar alltså och att börja stretcha efter all träning.

Massagen gjorde gott och som sagt det var första gången jag fått massage men långt i från sista. Ska boka ny tid redan i morgon.

På gymet körde jag ett ganska hårt pass efter jobbet. Mest på med tanke på vår stundande resa till Tyskland på fredag och den träning som då inte blir av. Jag stretchade två gånger, först efter första motionspasset och sedan efter styrka och det andra motionspasset. Det är bara att vänja sig!

När jag kom hem låg Woffegubben sjuk så det blir ingen resa till Tyskland. Karlar säger jag bara. Jag har anat detta då han hostar värre än en storrökare och har så gjort väldigt länge. Har bett honom flera gånger söka läkare men se det behövs ju inte. Det är ju ”bara” en vanlig förkylning och går snart över! Jo, när man ligger i graven så går alla krämpor och symptom över. Jag tippar på att det är en analkande lunginflammation men vi får väl se vad det blir. På måndag har en tid hos doktorn.

Förståndet har sina gränser, endast dumheten är gränslös.

ZARKO PETAN

6 kommentarer tillMassage

 • Stackars pappa. Han borde som sagt gå till läkaren och sedan få den där dunerhostmedicinen som är så bra (jag blev frisk på två dagar!). Skjuter ni upp resan till Tyskland?

 • Anna> Ja, det blir ingen resa och det är andra gången nu som den blir inställd. Renate är säkert jätteledssen och Oma oxå.

 • Snurran

  Jag som trodde att ”alla” stretchade efter träningen…Det är ju bästa biten!!!

  Hoppas ”gubben” kryar på sig nu och inte smittar dig istället..Kram!

 • Den grymme badm.

  vad är det jag läser massage på främmande ort!

  Du omges vid varje badtid av några av göteborgs bästa massörer och ändå går du till främmande människor det finns både kvinnliga och manliga massörer av mycket hög klass. En helmassage av Kjelle och du hamnar i sjunde himlen, men jag garanterar inte att du även där blir tillsagd att sköta din kropp efter motionen. Hälsa gubben att jag vet hur det är när en karl är förkyld då får man NDU inte lätt.

  DEN GRYMME

 • Den Grymme Badmästaren> Jojo, men jag ju massage på jobbet och på arbetstid. Då kan man inte skåda en skänkt häst i mun 🙂 Du har så rätt när en karl är förkyld DÅ ÄR HAN SJUK! Ska hälsa så gott från dig!

 • Snurran> Jag avskyr att stretcha men jag får väl lära mig att tycka om det 🙂