()Hur naiv får man bli

Man äter INTE kyckling efter 20 år som vegetarian, med undantag för fisk, ostraffat!

Det kan jag i dag intyga efter en dag jag känt mig som en potta skit hela dagen och även nu i kväll.

Tillståndet kan närmast beskrivas med känslan av en orm som svalt en älg, magen är som en spärrballong och jag mår illa så visste jag inte bättre så skulle man kunna misstänka en förestående graviditet.

Ändå måste jag säga till mitt försvar (om det nu är OK att försvara dumheter av denna kaliber) att det var inte särskilt mycket kyckling eftersom det var en wok och alltså bestod av massor av grönsaker och endast små bitar av kyckling.

MEN, nu är det som det är och det är bara att vänta ut eländet.

Elände ja, det verkar som om jag inte ska få uppleva något annat denna dag!

Jag simmade i morse, glad i hågen för att äntligen få sätta i gång igen och fick lika förbaskade ont i knäet igen! Tar det aldrig slut – det kändes ju så bra nu efter en vecka i total stillhet??

Jag har i alla fall beställt tid hos min doktor och ska dit nästa måndag så det blir väl till att vara i total stillhet tills dess.

Vågade mig inte ens till gymet i dag även om det nog inte hade funkat i alla fall i det hälsotillstånd som jag råkar befinna mig i.

I morgon blir det vegetarisk mat igen och knäet är nu insmörjt i massor av Tigerbalsam så kanske jag träna i morgon igen med undantag för benen dårå.

Nä, i säng och dra något gammalt över sig är vad jag känner för just nu!

(Tur att man varit på bokrea.)

5 kommentarer till()Hur naiv får man bli

 • Hej! Tråkigt att du har så ont i ditt knä… Bra att du har läkartid nu i alla fall! Ta det lugnt den här veckan nu då! Tråkigt också att det gick så illa med kycklingen… Vågar du försöka igen? Vad köpte du för kul på bokrean då? *Kram*

 • Tack BIM, vet inte om jag testar igen men å andra sidan är man ju enveten som en lus på en tjärsticka 🙂 Åhh, det var bara en biografi, De röda skorna av Margaret Atwood samt en roman Glassjön av Maeve Binchy.

 • Hur kommer det sig att man får äta fisk men inte kyckling? Det är ju trots allt en levande varelse (eller var rättare sagt) och består av just kött .. så varför fisk men inte annat kött?

  Mvh Daniel Olovsson

 • Daniel Olovsson-> Det har med att göra att reumatiker (som jag och min mor är) inte tål proteinet i kyckling och annat kött – fisk innehåller INTE den sortens protein och det kan vi alltså äta utan att må dåligt.

 • Jag ser att Anna redan svarat – men jag förstår din fråga.

  Jag har blivit veg/fisk-ätare av hälsoskäl inte av moraliska. Är man vegetarian av moraliska skäl så äter man nog inte fisk heller.

  Sedan är det ju precis som Anna säger att proteinet i fisk är inte lika skadligt, för reumatiker, som dito från nöt- och fläskkött.