Som riktiga arbetare

Det låter det va? Men det var faktiskt en ganska tuff dag att ägna sig åt trädgårdsarbete och då menar jag inte vilket trädgårdsarbete som helst utan en trädgård vars senaste arbetare minst borde vara död och begraven. Skämt åsido, men gräset var säkert inte klippt någon gång sedan tidig juni och häcken behövde ansas. Jag tog mig an gräsklippningen vilket då fick ske i omgångar och Woffe började klippa häcken men svågern godkände inte Woffes klippning till fullo så han tog över efter en stund. Dom var också i väg en vända till tippen med gammalt trädgårdsavfall (det från juni). Naturligtvis fick Woffe sig en släng av migrän vilket inte förvånar mig ett dugg med den värme och den obarmhärtiga solen skinande hela tiden och inte ett uns till skugga fanns att hitta någonstans.

Detta tog oss hela dagen, mig för att klippa och kratta gräs och Woffe för att bota sin migrän samt Lars, svågern, som då klippte häcken. Lars blev inte riktigt klar med häcken det återstår en gnutta men det tar vi i morgon bitti och samtidigt en vända till tippen med det nya trädgårdsavfall som vi fått ihop under dagen. Lars var så glad och tacksam för hjälpen och om jag får säga det själv så blev trädgården riktigt fin efter våra gemensamma ansträngningar.

Läkarbesöket för svärmor bekräftade att proppen håller på att lösa sig i benet men hon måste tillbringa ytterligare några dagar i ryggläge och med benet högt.

Jag åkte en sväng in till Maasholm i morse, medan dom var hos doktorn och Woffe var med sin pappa, och köpte hem lite tidningar och korsord för svärmor så hon kan få tiden i sängläge att gå lite fortare. Jag hittade också en ljuvlig orkide som jag muntrade upp henne med lite. Svärmor är liksom jag själv mycket förtjust i just orkidéer så det var bara roligt att få köpa till någon annan för en gång skull.

I morgon hade jag tänkt att vi skulle dra oss hemåt på morgonkvisten men det hade inte resten av gänget tänkt. Woffes andra bror, Holger, kommer från Hamburg i morgon eftermiddag vid 15-snåret så vi får väl stanna och hälsa på honom också innan vi ger oss av.

När vi var klara med trädgården i dag åkte Woffe och jag ner och tog oss ett ljuvligt dopp i havet. Det var minst 25+ det kan jag ta gift på. Visserligen har vi ingen termometer och förvisso var vi genomsvettiga bägge två men under 25+ går jag inte med på. Efter middag och disk var jag lika varm igen så jag tog dom få stegen ner för ytterligare ett dopp.

Nu i kväll har vi suttit tillsammans med Lars och titta på våra semesterbilder från Innsbruck, Gardasjön och Faaker See.

4 kommentarer tillSom riktiga arbetare