Tandläkaren

I DAG VAR DET DAGS att skrapa bort tandsten samt mäta mina eländiga fickor…en är 6 mm djup så nu gäller det att ligga i. Ja, inte i fickan men med borstar både på längden och tvären om det inte ska sluta med att jag tappar bissingarna.

Men, min tandläkare har i väntrummet i flera år haft en binge orchideer ståendes i fönstret. Och redan för ett år sedan uptäckte jag att den ena hade fått en ny bladrosett på en utblommad blomstängel. När jag var där sist, tidigt i somras, så kunde jag inte låta bli att berätta för tandläkaren hur hon skulle göra för att få den lilla bebisen att rota sig. Jag berättade också att jag har ett femtiotal orchideer men att jag aldrig lyckats få någon av dem att producera en arvinge.

Nåväl, när jag kom i dag till mottagningen så lade jag som vanligt in två kvällstidningar samt TV-bilagor på hennes kontor och skojade lite genom att säga.

– Det är bara lite mutor 😉

Då svarar hon…

– Jag har också en muta till dig.

Gissa vad? Jodå, jag fick den underbara orchideen med arvinge och allt! Det ni, tandläkare av den här karaktären växer minsann inte på träd.

Nu har jag i alla fall ”bäddat” in bebisen i vitmossa omlindad med gasbida och ytterst en platspåse så att fukten behålls. Nu ska jag invänta att bebisen får rötter så att jag kan avlägsna den från moderplantan och plantera den i egen kruka. Vilken fantastisk dag det blev!

orchidebebis.jpg

Jag hoppas inneligt nu att jag lyckas med detta så att jag sedan kan fota och visa tandläkaren.

Stegeriet blev en total katastrof i dag…6 158 och 2 400 omräknat från morgonens sim som då totalt ger 8 558

15 kommentarer tillTandläkaren

 • Jag kan meddela att mina orkideer mådde alldeles utmärkt av att stå i vatten ett tag! Knopparna svällde till dubbel storlek på bara två minuter 🙂 Ska man vrida dom efter ett tag, så att de inte blir sneda, eller trillar blommorna av då?

 • Lilla Mysan> Du ser! Du kommer att bli värsta experten på orchideer, precis om jag trodde! Vänd dom du, det mår dom bara gott av. Man kan faktiskt behandla bommande orchideer ganska så omilt utan att blommorna ramlar av. Jag brukar ju, som du säkert läst, bära in mina i duschen då och då och det går alldeles utmärkt utan att någon blomma tar till flykten. *Kram*

 • Isch för tandläkaren men vad gulligt att du fick växten 🙂

  Kram

 • Lotta

  Oj, oj, oj, vad spännande att följa bebisens tillväxt.

 • Petra> Ja, att gå till tandläkaren är aldrig kul men som tur är hon både mjuk, mänsklig och hänsynsfull. Det ska bli kul nu och se om jag klarar både att sköta mina tänder och orchideen 😉

 • Lotta> Japp, lovar att rapportera regelbundet!

 • Bim

  Håller med föregående skrivare! Vilken jättetrevlig tandläkare! Men du kanske är en väldigt trevlig patient också! 😉 Hoppas att det går bra för blomman och för dina tänder! 😉

 • Bim> Njae, så bra är jag nog inte för jag borde ha skött mig bättre sedan sist när det gäller djävulsborstarna som ska hålla rent i mina fickor 😉 Blomman kan jag garantera att jag ska ta väl hand om men fickorna…ja, jag får helt enkelt skärpa mig och börja gilla självplågeri 😉

 • Bim

  Jag vet hur det är… Jag har också fickor… Och dessa små borstar i massor med olika färger för olika ställen… *Suckar*

 • Bim> Japp, gula, gröna samt lila… 😉

 • Bim

  Ja, samma här! 😉 Plus tandstickor i plast, och tandtrådshållare! 😉

 • Bim> Tandtråd och tandstickor i plast är tyvärr inget för mina jättemellanrum. Däremot måste jag alltid ha tandstickor i trä med mig vart jag än är. Efter varje måltid har jag nämligen en hel rätt till mellan tänderna 🙂

 • Bim

  Hahaha! Jag har olika mellanrum jag! Jag har allt från tandtråd, plasttandstickor till jättestora borstar! Så jag måste använda alltihopa på olika ställen! Och jag är helt beroende av att peta tänderna efter varje gång jag har ätit något! 🙂

 • Bim

  Mina beroenden: Plasttandpetare, Lypsyl, Mobil, Dator, Fun Light, Kaffe! 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>