Köttfärspaj

EFTER SIMHALLEN SOM jag fick ta på egen hand i dag då Woffegubben åkt på förkylning, blev det en stund i köket. Jag hade, sedan ett tag tillbaka, funderat på att göra köttfärspaj dels för dagens middag och dels för att ta med till Malmö. Vi ska ju hämta vår lille knodd inför resan och övernattar då en natt innan vi drar tillbaka till Gråbo.

Fick tag i fina portabellosvampar som jag delar i mindre bitar…

1_portabello

Woffe hjälpte mig att dela två stora röda paprikor i mindre bitar och jag skar lök och vitlök. Bacon i fina små fyrkanter ska också ingå i pajfyllningen…

2_parikaolokbaconfars

I äggstanningen har jag ju förstås kvar ägg från Anna och Oskar. Jag tycker dock det är lite ”slösaktigt” att dessa fina ägg för annat är kokning men dom måste ju gå åt så…

3_honsonliggansagg

På knappt två kilo nötfärs blev det tre rejäla pajer…

4_kottfarspaj

Pajerna blev jättegoda men jag klarade ju tyvärr inte att äta dem så jag fick koka mig lite pulversoppa så jag fick något i mig innan Functional Moves och Yoga som var inbokat på kvällen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>