Boris gästbloggar och funderar

NU KAN MAN säga att livet blivit mer normalt igen. X-husse drar i väg tidigt på morgonen, x-matte och jag sover fram till nio ungefär och tar det ganska lugnt på morgonen.

Eller, nu när jag tänker efter så var det inte riktigt normalt i dag. För, när vi hade gått morgonrehabsrundan stängde hon in mig i hallen och serverade ett alldeles perfekt märgben och stack i väg…igen!
– Jag ska bara handla och är hemma innan du ens märker att jag varit borta…sa hon.
Pyttsan, klart jag märkte det men jag han inte äta upp märgbenet så länge var det inte, som tur var.
Det är bra när jag får märgben här för varken x-matte eller x-husse tycks av någon underlig anledningen inte gilla just märgben så jag har slutat gömma dem nu. Släpar bara runt dem lite för sakens skull.

I dag har vi jobbat med att packa in prylar i husvagnen. Den står här hemma på parkeringen och tar så mycket plats så jag får dra in magen varje gång vi ska gå förbi. Men vi ska tydligen ut på turné med den snart och då måste den vara klar, säger hon.

Vi satt en lång stund och solade på altanen i dag och då fick x-matte helt plötsligt för sig att vi skulle gå in och sova lite. Men herregud jag sov ju redan för fullt där i solgasset!
Och, när vi väl lagt oss så kunde inte x-matte somna så hon bestämde att det skulle bli rehabträning igen. Men snälla nå´n – hur svårt kan det vara att somna?

Nåväl, det är ingen större idé att tjata emot när hon väl har bestämt att vi ska träna. Så på med ytterkläder (på x-matte) och koppel (på mig).
Sedan vet jag exakt vad som gäller…så här fint sitter jag och väntar varje gång x-matte larmar på…

Tror ni inte på tusan att x-matte ”hittade” en skogsstig igen! Den här har jag aldrig gått förut fast hon påstod att hon ”kunde vägen” men jag vet ju hur vild hon är när hon hittar stigar så…

Jag erkänner att jag var lite nervös tidvis över om vi någonsin skulle hitta hem igen.

Det var i och för sig en bra stig för det fanns otaliga stenar och stubbar att hoppa upp på. I bland får jag dock inget för hon påstår att det är antingen en för liten sten eller stubbe och att jag blir fet om jag ska få ”godis” varje gång.
Det var nog det dummaste jag hört sedan jag fick öron…

Jag har minsann sett hur ofta hon tar godis ur sin snusdosa (visserligen inte nikonfritt) – och då har hon inte hoppat upp på varken sten eller stubbe!

Nåja, vi gick och gick…x-matte tycker det är så fint i skogen…

Och jag kan väl hålla med till viss del. I alla fall är det mjukt och gott för tassarna. Fast jag blir rejält skiten för på vissa ställen är det rena sankmarken!

Som sagt lite orolig var jag att vi skulle gå vilse och svälta ihjäl där ute i skogen (jag hade inte ens fått min middag då). Men ibland tror jag hon vet vad hon gör för rätt som det var tog skogen slut…

Nu kommer jag nog inte hinna blogga så mycket mer men vi ses ju snart Matte. Nu har vi bara morgondagen på oss att förbereda och några timmar på torsdag. Men på torsdag eftermiddag bär det i väg till Malmö.
Det ska bli skönt att få se er igen Matte & Husse. Saknar er!

2 kommentarer tillBoris gästbloggar och funderar

  • Petra

    Voff Boris,
    Vi kommer sakna dina ord. Och x-matte tror jag kommer sakna sitt sällskap på sina promenader. Ser fram emot nästa besök!:)
    /Petra

  • Petra> Ja, jag tror hon kommer att sakna mig mycket! För inte att tala om vem hon ska prata med då? Ska hon prata lika mycket på jobbet som hon gjort med mig ja – då kan jag bara beklaga hennes stackars arbetskamrater 😉 Mig gör det ju inte så mycket då jag är näst intill döv men jag ser ju hur läpparna rör sig – hela tiden…
    Jag kommer nog tillbaka vid något annat tillfälle för det är ju nämligen så att detta är vilohem för mig och träningsläger för x-matte fastän vi är på samma ställe 😉 När jag kommer hem efter påsk har jag tre slynglar att ta hand om! en svart pudel och två bångstyriga Border Collie – ja, du kan ju tänka dig själv!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>