Det blev sovmorgon

NÄR KLOCKAN SKRÄLLDE I MORSE 04.30 för morgonspik så kollade jag inte jag tempraturen men när Woffegubbens ringde en halvtimma senare kom han snabbt tillbaka till sängen… Det var fem minusgrader!

Så, det blev alltså inget Skatås i morse utan vi låg kvar i sängvärmen 😉 Cykeln hängdes på bilen i hopp om att kunna cykla hem åtminstone. Men det hade å andra sidan spåtts om regn så det blev en chansning.

Dagen har präglats av idel möten – vissa måndagar är verkligen måndagar rakt igenom. Många möten innebär också att ordinarie jobb ligger kvar så i dag trodde jag inte att jag skulle hinna med någon lunchpowerwalk men se på tusan…

Det hanns med en liten runda:

Startid: 12:40
Sluttid: 13:37
Totaltid: 00:56:40
Distans: 4,63
Tid: 12:14 minuter/km
Genomsnittshastighet: 4,90 km/h
Kaloriförbrukning: 326

Eftersom det halvt om halvt utlovade regnet uteblev blev det faktiskt cykel hem och det var en angenäm upplevelse 😉 Medvind i stor sett hela vägen med undantag för de sedvanliga sista sex kilometrarna där det alltid råder motvind. Men när jag väl var där så var jag så endorfinstinn att det inte gjorde något 😉

Jag busade till det också och tog en liten annorlunda väg i dag. I stället för att köra genom Lerum så fortsatte jag parallellt med E20 och genom Hedefors. Lite fler backar men mysigt att variera 😉

Och enligt Runkeeper, vi är väl inte riktigt överens vad gäller kaloriförbrukningen, så stämde det ganska väl i dag med cykeldatorn:

Startid: 16:08
Sluttid: 17:53
Totaltid: 01:45:04
Distans: 31,68
Tid: 3:19 minuter/km
Genomsnittshastighet: 18:09 km/h
Kaloriförbrukning: 938

Cykeldatorn tycker som sagt att jag förbrukat aningen mindre kalorier men man kan ju alltid låtsas 😉

Totaltid: 01:36:56
Maxpuls: 134
Medelpuls: 112
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:15:32
Tid inom pulsintervallet: 01:21:24
Distans: 31,2 km
Maxhastighet: 42,5 km/h
Medelhastighet: 19,4 km/h
Förbrukade kalorier: 482

Och tidskillnaden är ju för att cykeldatorn har vett på att stanna tiden när jag står för rött ljus eller stannar och pratar i telefon med kolleger och annat löst folk som envisas med att ringa när jag cyklar 😉

Med den här vinden och vädret som jag fick i dag (det händer tyvärr inte så ofta) så skulle jag gladeligen kunna tänka mig att cykla varje dag 😉

Kvällen har ägnats åt lite plock och pinn som vanligt, stekt några omeletter för kommande frukostar, plockat in tvätt som hängt ute på vindan och packat väskor för morgondagen. Vi gör ett nytt försök med Skatås och cykeln hängs på om det inte börjat regna till morgonen.

Det känns nästan lite lyxigt att ha kvällar hemma nu när jag inte ägnar dem på gymmet. Farligt – det kan bli en vana 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>