Det blev en dag i köket

SOM VANLIGT MÅSTE JU någon, läs Angela ;-), fixa nästa veckas luncher! Men för all del…Woffegubben har städat förrådet och kört en massa skräp till tippen samt satt på sommardäcken och tvättat bilen – så det är inte så jag menar. Och man kan ju anklaga honom för mycket men inte som expert i matlagning 😉

Å andra sidan övergick det vackra vädret till lite mindre vackert då solen ständigt gick i moln så det passade kanske lika bra att få det gjort i dag…eller delar av det i alla fall. Jag har lite mer färskvaror att ta hand om i morgon 😉

Dagen gick i köttfärsens tecken. Köpte hem en herrans massa nötfärs i fredags när jag fortfarande var pigg 😉 Men så är det ju jämnt – att jag handlar hem och gör stora planer som sedan blir allt för betungande. Jag lär mig nog aldrig 😉

Jag började med en enkel köttfärssås och det gav mig fyra luncher…

Sedan blev det köttfärsgratäng med broccoli där jag först fyller botten med köttfärs…

1_fyllerbotten.jpg

Och sedan broccoli…

2_nastavarvbroccoli.jpg

Som jag toppar med en ädeloströra…

3_topparmedadelsostrora.jpg

Och det färdiga resultatet både doftar ocfh ser gott ut…

4_fardigtresultat.jpg

Sedan påbörjas nästa köttfärsprojekt där jag även här fyllet botten med stekt färsröra och sedan ett lager kokta morotsslantar….

5_lagertvamorotter.jpg

Nästa lager blir mozzarellaost…

6_sedanmozzarella.jpg

Samt till sist riven ost…

7_sistrivenost.jpg

Och visst ser det färdiga resultatet helt godkänt ut?

8_fardig.jpg

Dagens sista kökprojekt blir en falukorv och ett hövve blomkål…

9_sistaprojektet.jpg

Där körvabiten innehåller en god fyllning och toppas med tomater samt en gratinerad blomkålsgratäng – allt på en gång…

10_korvoblomkalsgratang.jpg

Nu ska det softas i fåtöljen och det går ju bra när man vet att veckans luncher är fixade 😉 Eller ja, jag har ju två kilo kassler kvar att ta hand om…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>