Gråbos slättland till Franska alperna

JAG TOG BESLUT I MORSE om att jag skulle ”powerwalka” till gymmet denna söndags morgon. Trots att jag var lite trött… Men jag tänkte som så att om jag kommer ut i friska luften, får röra mig lite samt lite egentid för hjärnkontoret blir det nog bra.

Så jag gick alltså till gymmet för att cykla i alperna. I dag blev det i Pyreneerna som är mycket jobbigare än den andra delsträckan av Tour de France vi gör varannan söndag men lika härligt och kul. Att få 36 spinnare med svett på pannbenet att dessutom, förutom att trampa på cykeln, yla med i musiken kräver en spinningledare av kvalité. Det är har han – ingen tvekan om den saken. Bara det att få hela den här klassen så engagerade en söndagsmorgon är helt fantastiskt! Men jag är övertygad om att alla, liksom jag själv, längtar hela veckan till söndagmorgon 😉

Och eftersom jag ”poweralkat” till gymmet fanns det ju inte så mycket att välja på när jag skulle hem igen. Eller jo, jag blev faktiskt erbjuden skjuts hem men avböjde vänligt men bestämt, så var det bara till att ta tjuren vid hornen och gå hem också. Så förutom en rejäl sträcka cykling så blev det 12 km powerwalk denna söndag.

Och hjärnkontoret konstaterade, för vilken gång i ordningen är svårt att hålla koll på, att den gång/cykelbana som byggdes för några år sedan mellan Gråbo och Stenkullen måste vara den hälsosammaste investering som någonsin gjorts i kommunen!

Här möter jag varje gång cyklister, rullskidåkare, promenadörer, joggare, hundägare på kiss&bajspromenad med vovven och nu i dag en tant med rullator. Jag anser nog att den sträckan är den den mest levande i hela kommunen ;-0

Tack Lerums kommun för det!

Och nästa steg vad gäller gymaktiviteter blir kanske en spinningsklass i körslaget 😉

2 kommentarer tillGråbos slättland till Franska alperna

  • Bim

    Du har en aktiv söndag som vanligt du! Medan det enda tunga jag gör, är att hålla upp min nya, tjocka Stephen King-bok! 😉

  • Bim> Det är med all säkerhet någon oanvänd muskel som får jobba så du får lite träningsvärk i morgon 😉

    Huvudsaken är att sinnet mår bra och det fixar vi alla på olika sätt. *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>