På begäran av David

MIN KÄRE ARBETSKAMRAT DAVID önskade få receptet på den chevrelasagne som jag gjort ett antal gånger och även fotat och bloggat om. Senast gjorde jag den till Oskar som födelsedagsmiddag…

Du behöver:

500 gram lammfärs (men jag har gjort den med både kycklingfärs och vegfärs med gott resultat så välj den färs du föredrar)

Olivolja

Gul lök (1 styck)

4 vitlöksklyftor

1 tsk timjan (jag brukar ta färsk men det går bra med torkad)

1 msk tomatpuré

4 msk chilisås

2 dl buljong (kött om du äter kött annars grönsaksbuljong eller örtbuljong)

salt och svartpeppar

2 stora aubergiiner

2 burkar creme fraiche

200 gram chevreost

Eftersom jag oftast gör den här rätten i långpannan så dubblar eller tredubblar jag receptet.

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i olivolja i en stekpanna under några minuter. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Lägg lök och vitlök i färsen och rör om. Tillsätt timjan, tomatpuré, chilisås och buljongen. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar

Skär auberginerna på längden i plattor.

Blanda creme fraiche och smulad chevreost i en skål och smaka av med salt och svartpeppar.

Fördela färsen i botten på en ugnsfast form. Täck med aubergineplattor och ett lager ostcreme. Lägg på ytterligare ett lager färs och toppa med aubergineplattor och ostcreme. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med en god tomatsallad.

Smaklig måltid…

Jag har hittat recptet i I receptboken GI In The City

2 kommentarer tillPå begäran av David

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>