Inte mycket ork kvar

DET ÄR LJUVLIGT MED RIKTIG SOMMAR som vi väl för all del måste rubricera den för just nu! Men det är lätt att konstatera att det inte blir mycket kraft kvar åt annat än det allra nödvändigaste. Redan i måndags blev gymvärkorna inpackade i bilen och har banne mig inte blivit använda på hela veckan. I måndags fick jag ju som bekant helt andra planer än vad jag trodde när jag åkte hemifrån och tisdagen gick åt för det också. Men varken onsdag eller torsdag har någon lyckats pressa fram så mycket kraft att vi orkat oss dit. Väskorna står visserligen kvar men jag kan svårligen tänka mig att det skulle bli något gym i morgon kväll heller!

Nåja, jag klagar inte. Det kommer en l å n g tradig vinter då vi kan slita ut dörrvredena på gymet. Och jag misstänker att det inte är så många andra som orkar heller.

Kvällen har ägnats åt sådant som inte kräver varken muskler eller kraft.

”Rönnklematisen” har verkligen kommit till sin rätt på dessa varma dagar. Den heter givetvis inte ”Rönnklematis” men då jag har en förmåga att plantera dessa vackra varelser överallt där jag har en chans, t ex på trädstammar eller lykstolpar (kommungubbarna delar säkert inte min förtjusning för Klematiser). Denna ljuvliga Klematis växer alltså mot Rönnens stam…

1_ronnklematisen.jpg

Mina gulliga små krukrosor som jag sätter ut då dom blommat färdigt inomhus gör sig fint i rabatten. Jag har säkert tjatat till leda om detta förut…

2_rodros.jpg 2_orangeros.jpg

Min blivande ”Liljeskog” är på tillväxt 😉

3_liljeskogen.jpg

Fler Klematiser, den första från ”indiantältet” och den andra är ”Kastanjeklematisen”…

4_indianklematsen.jpg 4_kastanjklematisen.jpg

Nåja, jag har faktiskt en skog till på tillväxt, ”Krolliljeskogen 😉

6_krolliljeskogen.jpg

”Lykstolpeklematisen” börjar nu äntligen blomma. Den brukar vara tidigare…

5_lykstolpeklematisen.jpg

Vidjehortensian kommer att bli jättefin när blommorna, som är i riklig mängd i år, slår ut…

7_vidjehortensian.jpg

Till sist kan jag konstatera att även ”Parabolstångsklematisarna”, dom är två, snart kommer att slå ut. Stora fina knoppar. Den ena har blåa blommor och den andra vita…

8_parabolklematisen.jpg

Detta är vad jag lyckats åstadkomma denna underbara sommarkväll 😉

11 kommentarer tillInte mycket ork kvar

 • Bim

  ”Parabolstångsklematis” *ASGARVAR*

 • Bim> Ja, det är ju den enda nyttan jag har haft av den stången. Woffe tycker nog inte det förstås 😉

 • Bim

  Jaså!? Han tittar på mer teve än vad du gör? Här är det nästan bara Borzko som tittar på teve. Vi andra sitter ju hellre framför våra datorskärmar.

 • Bim> Så är det 😉 Anledningen till parabolen var ju att få in lite tyska program vilket ju är hans modersmål så det är ju bra, men för övrigt så ser nog ingen av oss speciellt mycket på TV.

 • Ahnna

  Hej!

  Vilka underbara bilder du har på din sida. Kan ju inte påstå att min trädgård är så fin som din. Men jag har ju inte intresse heller.

  Jo, Gubben framför tv:n känner jag igen.

  /ahnna

  p.s Jag hittade hit tack vare Bim.

 • Ahnna> Vad roligt att du hittade hit! Det går att ha lättskötta trädgårdar som inte kräver så mycket intresse. Det har jag till exempel. Mycket buskar och träd och nästan inga blommor som perenner bara lite lökar. Då krävs det varken intresse eller massor av jobb och man kna njuta lite ändå 😉

 • Jerry

  Härliga bilder!

  Du har rätt, det gäller att fokusera på den kalla vintern och se det fina i högsommarvärmen. Jag försöker njuta av varje minut och blir det för varmt så går jag ner i källaren en stund.

  Kram till dig!

 • Jerry> Källare har jag ingen men jag får ställa mig i duschen med iskallt vatten istället 😉 Kram till dig!

 • Bim

  För varmt!? Det kan det väl aldrig bli! 😉

 • Bim> Nä, det håller jag med om men det kan ju bli så varmt så att man behöver kyla ner sig lite 😉 När du kommer till Thailand så förstår du vad jag menar 😉

 • Bim

  —> Angela: Jo, så är det nog. Så är det här också. Nu när det är så här varmt och jag ligger och solar på stranden så måste jag doppa mig då och då, annars blir jag för varm. Det är så underbart.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>