Boris bloggar, del 5

I KVÄLL FICK HON RÖTT KORT! Min extramatte alltså. Jo, så här var det…Vi, extramatte och jag, bestämde att vi skulle ta en promenix ner till Mjörn nu när tempen utomhus blivit skaplig. Först ville inte extrahusse gå med men sedan ångrade han sig.

Sagt och gjort – vi traskade i väg och kom så småningom fram till sjön. Det var riktigt spännande i dag! En båt höll på att tas upp och dom hade en söt liten hund som jag i och för sig inte var så intresserad av men det var hon av mig! Vi gick ut på bryggan och då kom det fler båtar in och en massa människor passerade oss på den smala bryggan och det guppade så härligt 😉

Ja, man har ju inte stora krav på nöjen när man umgås med två gamlingar – då är minsta liv och rörelse välkommet. I vilket fall som helst så skulle jag, när dom fick bort det där båtskrället, ta mig et dopp tänkte jag. Tyvärr fegade hon ur, extramatten, totalt så det blev bara ett fotbad med koppel på! Nåväl, extrahussen skulle fota med hennes kamera och vad händer då? När jag står där och poserar i min vackraste pose så hör jag honom muttra:

– Nu är batterierna slut, skynda dig och ge mig nya.

– Jag har inga exrabatterier med mig.

– Nä, nu får du banne mig rött kort!

Hon blev alltså utvisad och inte blev det något kort på mig heller. Men hallå! Vad är det för amatörer jag tvingas umgås med?

I vilket fall som helst var det mysigt att få fotbada lite. Promenaden hem var också ganska spännande. Gässen du vet, som bor precis innan båthamnen, tjattrade för fullt när vi gick förbi.

När vi kom hem tvingade hon ut mig trädgården för att titta på blommor. Vem skiter inte i vad dom heter bara det går att pinka emot dem?

Detta är tydligen en Klematis Jackamnii…

3_jackmani.jpg

Sedan bubblade hon något om någon Nina Weibull – ingen jag känner i alla fall…

2_nina.jpg

Och det här är tydligen liljor hon såg mäkta stolt ut över dem – fråga mig inte varför…

4_laxrosa.jpg

Till sist skulle hon absolut förevisa Vidjehortensian – vem bryr sig…

5_vidje.jpg

Jag blev så trött så jag föll matt mot golvet när vi kom in efter trädgårdsrundan…

1_trotthund.jpg

Men det blev så hårt efter ett tag så jag hoppade upp i soffan…

6_bekvamare.jpg

Och nu har hon äntligen fått ändan ur vagnen och kommit ihåg att ta ut några köttbullar från frysen. Jag har inte fått godis när jag varit duktig sedan du åkte! Och i morgon ska vi tydligen jobba så ikväll får jag väl lägga mig efter sista promenaden…

6 kommentarer tillBoris bloggar, del 5

 • Det blir väl spännande att jobba på en tidning ? 😉 Du har ju bara jobbat på ett gruppboende och som vaktmästare förut 😀

 • Bim

  Ja, det ska bli kul att höra om äventyren på jobbet i morgon. Ska det bli simning och gym också!? 😉

 • Bim> Nej något sim blir det inte. Det är så tråkigt på Valhalla så jag väntar med simningen till jag kommer hem. Min simbassäng i Sundbyberg är mycket bättre 😉

 • Matte> Men jag vaktar extramatte här också! Om du bara visste va mycket typer det kommer och går från alla håll och kanter här. Det finns fem dörrar in på vår avdelning…Och vet du, några kommer från en dörr mitt i också. Hiss heter det berättade extramatten. Phew, det kommer att bli en jobbig dag i dag! Men nu har hon rullar upp markisen på bägge sidorna på buren så jag slipper stiga upp varje gång för att kolla om det är ett potentiellt hot eller ej som kommer farandes.

 • Urre

  Hej!

  Jag håller med dig. Min matte har också lijor som hon älskar och det är det bästa stället här hemma att pinka på. Jag gillar att läsa om din blogg. Är du dvärg eller mellan pudel? Jag själv är en svart (gråa hår är på väg) mellan pudel. Måste ju berätta att jag sätte mattes hjärta i halsen i går kväll. Jag jagade katt, Den gick på vår uppfart och malla sig. Men Matte fick tag mig och jaga själv bort katten. Jag hade fixade det själv, det vet jag./ Urre

 • Urre> Jag tror jag är dvärg men det kan vara mellan oxå. Får fråga min riktiga Matte för hon den där extra har nog inte koll på det, tyvärr. Katter är iinget vidare! Fråga mig jag bor ihop med två riktiga pantrar. Jag jagar livet ur dem men måste erkänna att dom är något, men bara något, smidigare än vad jag är. Nu har jag dock lite semester från jagandet så lillasyrran Ila (svart pudelsyrra) får sköta det jobbet på egen hand, f.låt tass, nu därhemma 😉 Men, jag har hittat massor av skator i min nuvarande trädgård som jag jagar skiten ur och i går skrämde jag iväg en granne där hemma som gick för nära mitt revir. Så det är med andra ord ingen risk att jag tappar stinget tills jag kommer hem igen 😉 Ha nu en bra dag! Jag jobbar i dag med min extramatte och husse. Semester, pyttsan!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>