Jodå, allt är väl i Gråbo

UTAN MÖJLIGTVIS UPPKOPPLINGEN till internet… Förmodligen har vi haft ett åsknedslag här i fredags för min ISDN (jo jag vet…) har gett upp totalt – stonedead! ALLA har INTE bredband, utan vissa får kämpa på med ISDN när det nu funkar…

I lördags satt jag inte mindre än två timmar i telefonkö hos Telia för att till slut få veta att man skickar någon på måndag. Är det inte härligt så säg!?

Men, vi har haft en helt underbart ljuvlig helg med sommar och då menar jag sommar! Tanken var att vi skulle till gymet i fredags men jag kan ju nu avslöja att vi har inte kommit dit ännu… Saken var nämligen den att vi fick besked om att vår motorsåg, som tillbringat några veckor på verkstad, äntligen var klar för avhämtning. Vi beslöt då att göra det i fredags och därmed hoppa över gymet vilket vi ju lika gärna kunde göra på lördagsmorgon… Jojo, så blev det inte för vi sov för det första ganska länge. Vi kände oss båda ganska så slitna så det blev tidig sänggång redan på fredagkväll. Kanske veckan var lite för bra med resa till och från Tyskland, begravning och sedan hem till huset fullt av Pudelbusarna och Lilla Mönsterbarnet. Jodå, det var trevligt och mysigt att ha dem här – ingen tvekan om den saken men det dåliga samvetet över att inte kunna umgås tillräckligt mycket gjorde nog sitt till. Vi hade ju planerat detta så länge och så blev det som det blev när det nu inte blev som det skulle!

Nåja, vi fick i alla fall städat huset under lördagen och det behövdes. Stora Mönsterbarnet kommer ju på onsdag och ska fira midsommar här med kompis så lite fint får det ju vara när dom kommer.

Och som vanligt körde Woffegubben runt snabeljohan och piskade alla mattor och jag svabbade toaletter och golv…

Kunde inte motstå frestelsen att klippa av några små minisyrener och ställa in på dom nysvabbade toaletterna. Det luktar ljuvligt gott av dom små varelserna.

syrentoa.jpg

Självklart hann vi inte med något gym i dag – men det kommer ju en dag i morgon också…

Däremot tog vi det lite lättsamt med middagen och grillade bara några kycklingkorvar, stekte lite lök och avnjöt ihop med fullkornskorvbröd.

grill.jpg

På söndagsmorgon vaknade jag lite tidigare och dessutom till en underbar dag! Jag stegade ut i trädgården med ens jag vaknat för det går ju bara inte att missa det ljuvliga vädret. Jag började med att rensa lite ogräs vilket det inte finns någon som helst hejd på – det frodas minsann vilket väder det än må vara. Så småningom vaknade Woffegubben också upp och ropade in mig på frukost. När vi precis satt oss för att avnjuta den så ringde vår granne på dörren och undrade om vi möjligtvis skulle var hemma i dag och i så fall om vi kunde tänka oss att passa lilla Ebba, deras hund.

Självklart! svarade jag och såg därmed chansen att även i dag slippa gymet…;-) Sagt och gjort, Ebba flyttade in tillfälligt till oss och låg troget vid bordet då vi åt vår frukost.

ebba_2.jpg

Resten av dagen, i stort sett i alla fall, tillbringade vi i trädgården, Ebba, Woffe och jag.

ebba_1.jpg

Den första storblommiga klematisen har slagit ut…

klematisforsta.jpg

När vi, Ebba och jag, gått en liten promenad för att uträtta så kallade behov flämtade hon så mycket att vi gick in en stund. Jag ställde vår fläkt på golvet där hon låg och hon tycktes lugna sig något. Phew – vilken värme!

Till slut undrade nog Ebba om vi skulle vara inne resten av dagen…

ebba_3.jpg

Så vi gick ut i trädgården igen och jag rensade allt ogräs mellan plattorna på gången på framsidan. Ja, inte hela gången det mäktade jag inte i dag men det kommer väl fler dagar är jag rädd…

6 kommentarer tillJodå, allt är väl i Gråbo

 • anna

  Hon är så söt den där Ebba! Fast jag vågar inte visa fotona för puslingarna, då blir la det ett herrans liv här…

 • Anna> Nä, gör inte det … i alla fall inte så att dom ser att jag lånat ut deras skål … 😉 Fast å andra sidan Boris är ju lite förtjust i Ebba. *Kramar*

 • Men puttan nuttan vilken söt jycke. Det borde vara förbjudet att lägga ut sådana bilder :).

  Annica – vill ju vänta med hund ett par år

 • Annica> Ja och det värsta är att hon ÄR precis så charmig och söt som bilden visar. Har du ingen vovve alls nu?

 • Nej, inte sedan Smulan så hastigt blev sjuk, lungorna sprack, och den smärta det åsamkade henne och mig att se hennes smärtor och att se henne somna in på Ultuna, så har jag sagt ALDRIG mer en hund. Bara när jag sitter och skriver detta i skrivande stund får jag tårar i ögonen när jag tänker på Smulan.

  Det blir bara värre och värre för varje hund som blir gammal och somnar in eller som i Smulans fall blir akut sjuk. Jag har ju haft fyra så jag tycker det borde vara tvärtom. Men så fungerar det inte, jag tror nog att det är så för de flesta. Det är jobbiga beslut att ta.

  Kanske när jag blir pensionär, men inte nu.

  Men jag tjuvpassar på att klappa och gosa med varje hund jag lyckas möta ute. Det är så gosigt att trycka in näsan i en hunds päls och så mysigt att krama och klappa om dem.

  Annica

 • Annica> Usch och fy – sådnat ska ingen hund eller människa behöva uppleva! Ja, du har så rätt i det du skriver. Fasar verkligen den dag då det blir dags för Lilla Mönsterbarnets vovvar eller att det händer något. Den lilla Ila fick ju hemska reaktioner av fästinghalsbandet i våras och åkte in akut med förhöjda levervärden – hujedamejjen barnet var tröslöst. Och att sedan befinna sig 50 mil bort gör ju inte saken lättare. Nä, jag säger som du. Gosa med andras djur är lättare.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>