En hemmakväll

DÅ VI SKULLE FÅ BESÖK av ”vår” hantverkare som hjälpt oss med att snygga till den öppning som varit en dörr ut mot baksidan åkte vi direkt hem efter jobbet.

Woffegubben satte på kaffepannan och jag började klippa gräset som levt sitt egna liv över en vecka nu.

När ”vår” hantverkare kom fikade vi och småpratade lite. Det finns alltid mycket att orda om när han kommer eftersom vi pratar husvagn då han och familjen också gärna campar då och då.

Det är underbart med trädgård just nu ;-), gräset är klippt och blomningen på buskar och träd pågår för fullt. Ginsten är bara så underbar och det är givetvis även de två Hortensior jag köpte helt nyligen till ”Rönnrabatten”.

1_ginstblom.jpg 2_hortensiablom.jpg

Hängkaraganen som är det första man ser då man kör in på vår garageinfart och Rosenkvitten som nu står i brand är en lisa för själen att få betrakta. Önskar att jag kunde stoppa tiden nu…

3_3_hangkaragan.jpg 3_rodblom.jpg

Egentligen är alla ord överflödiga men detta är Pärlbusken som jag hade med nyligen här i dagboken men som inte hade slagit ut riktigt då…

4_vitblom.jpg

Här har jag två ”japaner” en rödbladig och en gulbladig som charmar mig med sina praktfärger…

5_japanskt.jpg

Två tidiga Alpklematiser, en blå och en vit…

6_alpklematis.jpg 6_vitalp.jpg

På flera ställen i trädgården har jag näst intill ”utrotningsomöjliga” lökväxter. Jag har aldrig satt någon av dem där de växer just nu utan har följt med när flyttat jord från ett ställe till ett annat 😉 Nästan utslagen är lika ljuvlig som utslagen…

8_nastanutslagen.jpg 8_utslagen.jpg

Jo, dagens steg blev 13650 med gräsklippning 😉 2880 av dem är dock omräknade från kilometern sim i morse.

4 kommentarer tillEn hemmakväll

  • Oj, vad lustigt, jag läste just din blogg samtidigt som du kommenterade min! Jag reflekterade över att ditt senaste inlägg också var något mer av en ”vardagsreflektion” (även om det naturligtvis inte direkt är ”vardag” att allt blommar och är fint!).

    Jättefina bilder, det ser väldigt fint ut!

  • David> Ja, vi kanske är vardagsmänniskor. Uppskattar det där lilla som många stressade inte ens lägger märke till. Jodå, på sommaren är det vardag när det blommar i trädgården och det kanske är just det som är det fina…

  • Tänk den som hade gröna fingrar… *suckar* Jag tycker blommor är fina, men jag kan inte få dom till att överleva. Jag tappar nog intresset efter ett tag också om sanningen ska fram. Tur att man har bra hand om djur iaf 🙂 Och att ”man” ska bli djurdoktor och inte trädgårdmästare eller hortonom eller vad det heter… 🙂

  • Lilla Mysan> Jag säger som jag brukar…det där med gröna fingrar är en myt – dom blir svarta 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>