Avsked

ALLA SOM SKULLE TA FARVÄL AV OMA samlades i dag i Kappelns kapell. Det var så fint med blommor i stora mängder men inte mindre sorgligt utan snarare tvärtom. Prästen pratade länge och mycket om hennes liv och mycket av det kunde man se framför sig.

Kaffe efteråt förstås och då lättade stämningen något som sig bör. Renate höll ett fint tal och då blev det åter sorgligt. Det är vid tillfällen som dessa man önskar att man inte vore vuxen.

När de flesta av alla goda vänner till Oma tog farväl åkte nära och kära förstås med hem där det serverades mer kaffe och tårta och kakor. Det blev en trevlig minnesstund med farbror Horst som berättade om deras trevlig semesterminnen dom upplevt tillsammans under sina segelturer. Ja, det blev en mycket gemytlig stund.

Här ordar Wolgang med oncel Horst

Woffeohorst.jpg

Och i köket fixar Renate och Holger.

koksbestyr.jpg

Och Holger vispar grädde…

holgervispar.jpg

Carola har inte bara bakat det goda tårtorna utan dukar också.

Caroladukar.jpg

Lars inspekterar och godkänner…

larsinspekterar.jpg

Såja, nu kan alla resa sig för att sätta sig igen vid färdigt bord.

kaffedags.jpg

Vi avslutade dagen med en liten promenad runt området där vi tittade till huset där allt började en gång. Det var det första sommarhuset dom byggde här då dom fortfarande bodde i Hamburg och var här på helger och semestrar. För tolv år sedan byggde dom ett större åretrunthus och lämnade Hamburghuset till sonen Holger.

tjockaslakten.jpg

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>