Att lägga en mur

IGÅR påbörjade vi arbetet med den mur som så småningom ska avgränsa vår trädgård ut mot gatan. Förhoppningsvis ska då jorden stanna i den rabatt som löper längs hela framsidan, 18 meter lång.

Murstenen införskaffades innan vår semester började, och anlände med transport under första semesterveckan. Tanken var att vi skulle ägnat oss åt murläggandet redan då men vädret satte vissa käppar i hjulet om man säger så. Med det fina väder vi fick valde vi att stanna kvar i Varberg och det gjorde vi nog rätt i för det hade inte funkat i den värmen som rådde. I fredags hämtade Woffegubben hem en kärra med singel som nu trängs på vår parkering tillsammans med murstenen.

Nåväl, nu är arbetet påbörjat och det är mycket som ska göras innan man kommer så långt att murstenen kan läggas.

Först ska det grävas ett dike på 25-30 centimeter, markväv ska därpå läggas i det utgrävda diket varpå det ska det fyllas med singel och först efter detta kan stenen börja läggas.

Grävandet tar tid kan jag lova för när man kommer en bit ned i myllan är det inte jord längre utan en blandning av sten och lera som är så torr så det går att jämföras med att gräva i betong.

På linsfronten kan jag meddela att det gick relativt lätt att sätta in linserna men jag fick göra om proceduren efter en stund då jag förmodligen fått något veck på vänsterlinsen. När vi sedan började gräva i myllan för muren så kände jag att jag fick en massa skräp i ögonen och var där och pillade hela tiden så jag tog ur dem.

Jag befarade att jag skulle behöva stiga upp 1 timme tidigare på måndag men det kommer nog att räcka med en halv dito. Det största problemet är att innan vänsterlinsen är på plats så ser jag inte dom små rackarna men så fort den sitter där har jag inga problem med högerlinsen.

Det är så fantastiskt att kunna sitta här och skriva och läsa utan brillor!

Livets väv är densamma, vare sig man nöter ut den skrattande eller gråtande.

JAPANSKT ORDSPRÅK

4 kommentarer tillAtt lägga en mur