Rauschbrunnen 1020 m. ö. h.

Efter frukost gav vi oss i väg i strålande sol. Ingen tung packning bara ryggväskorna, kamera samt stavarna.

Det började ganska fint med asfalterad väg förbi några villor, typiskt Österrikiska med blomlådor på balkongerna så att man kunde baxna. Det är verkligen härligt att se dessa alphus så fina så det blir nästan overkligt.

Redan innan vi nådde fram till dom vackra husen gick vi faktiskt lite fel. Det stod helt plötsligt en underbart vacker bro framför vår väg och det var nog därför vi gick fel. För att den var så fin. Helt i massivt trä. Klart som korvspad traskade vi över denna bro och det gick säkert en kvart innan Woffe sade att det känns som om vi går åt fel håll.

Sagt och gjort vi vände och fick alltså passera över den vackra bron ännu en gång. Det rann vatten under bron, inte så värst mycket nu men jag kan föreställa mig yvigheten och vattnets fart frampå vårkanten. Runt hela detta område fanns det mängder av vilda Syrenbuddlejor vilket givetvis imponerade på mig eftersom jag vet vad en sådan bringar för pris hos trädgårdsmästaren. Dom kallas ju även Fjärilsbuske i folkmun och det namnet är nog mer passande för det flög mängder och åter mängder av fjärilar runt dem.

När vi passerat dom vackra husen och var på rätt väg började det snart gå uppför och då menar jag uppför! Men detta var bara början skulle det snart visa sig.

I vandrarboken vi lånat av Steffanie står det att läsa att det tar cirka 1 timma att ta sig upp. Jojo, men det gällde inte oss 🙂

Mitt i en värstingbacke hittade vi ett

7 kommentarer tillRauschbrunnen 1020 m. ö. h.

 • Åååååååh Rauschbrunnen! *blir alldeles nostalgisk* Dit gick vår allra första vandring när vi var nere. Familjen Berchtold, som har gasthauset, har ytterligare två restauranger nere i stan föresten 🙂

  Kul att ni lagt upp lite bilder!

  *kramkram*

 • Om ni är trötta i vaderna skulle ni ju kunna åka linbanan upp till Hungerburg och vidare upp mot Nordkette. Där uppe kan man prommenera lite, käka och åka hem med linbanan igen. Ni kan ta cyklarna längs Inn och parkera dem vid Hungerburgbanan.

 • Seegrube heter ändållplatsen uppe på Nordkette där restaurangen ligger.

  Annars kan ni ju cykla till Schloß Ambrass, slottet på andra sidan stan. Där finns en vacker, lummig park med uteservering där man kan sitta och njuta av livet.

  Eller så kan ni cykla till Hall, grannstaden som ligger 10 km bort. Innerstaden där lär vara väldigt vacker, mycket finare än Innsbrucks. Jag tror man kan cykla längs Inn hela vägen.

 • Tack snälla du för alla tips. Något av dem alla blir det i morgn det kan du vara säkekr på. Här finns ju tydligen massor att njta av. Kram Mm

 • Britt-Marie (Bim)

  Åhh, vad härlig er dag lät! Du skriver så levande så det känns nästan som om man vandrar i bergen med er! Det där är en semester som jag skulle vilja pröva på! Det kanske får bli när barnen är större! För de vill nog inte vandra! Massor med kramar i dag också från mig!

 • karin lodin

  Låter härligt tycker jag som är gammal fjällvandrare. Härligt att ta ut sig. Imorgon mår du nog jättebra.

  Vi är hemma två dagar till.

  Lugnt i skara.

  Ha det fortsatt bra på semstern!

 • Vad härligt att se bilder! Det är superkul att läsa om er semester, det känns som om man sitter o tjyvkikar i någon av era ryggsäckar! 😀