Gardasjön runt

Vi vaknade ganska tidigt av värmen. Om man inte visste bättre så kunde man tro att vi hade somnat i en bastu. Förresten så gick natten relativt bra med tanke på att vi sov i en skidbacke med den placeringen vi har på husvagnen. Jag var lite orolig i går kväll om att jag kunde rulla över på Woffe (och då kan man ju bara spekulera i vad som kunde hänt) men eftersom det var så varmt kunde man inte ha något täcke på sig så det kunde jag alltså placera emellan oss som en liten stoppmur 😉

Efter en kort promenad i omgivningarna märkte vi att om vi ville se något av denna ljuvliga sjö så var det nog bättre att ta bilen.

Sagt och gjort. Vi begav oss i väg för en tur runt Gardasjön och det var ett hissnande äventyr på många sätt.

På den sida som vi bor är det ganska skapliga vägar men på den motsatta sidan, alltså bergssidan, var det stundtals jämförbart med asfalterade kostigar, nej jag överdriver lite men det var smalt som attan och jag blundade vi många tillfällen vid mötande trafik.

Vi hade dessutom läst om de 70 tunnlar, av varierande längd, som man kör igenom. Det var fantastiskt och en aning pirrande i magen för vissa var väldigt smala och mörka utan belysning. Befolkningen kör som idioter och turister är nog bara ett ont måste, åtminstone dom som kör sakta och försiktigt.

Det ligger minst tusen (har inte räknat men det kändes så) hotell runt Gardasjön och minst lika många restauranger eller Ristorante Trattoria.

Vi stannade på några vackra platser där det var möjligt att stanna. För det var nämligen det största problemet just att kunna parkera.

Längst upp där sjön tar slut i Riva del Garda stannade vi för att äta och vad ska man äta i Italien om inte en riktig italiensk pizza så det gjorde vi. Det smakade mer än bra och inte alls så mastigt som dom man får hemma. Byn bestod av smala fina gamla gränder och vi hittade ett ställe där vi satt ute och åt.

Turen runt Gardasjön är långt mycket längre än man först tror och man kör nästan hela vägen precis längs vattenbrynet med undantag för bergen då man kör igenom tunnlarna. Vi åkte hemifrån runt 12-snåret och var tillbaka strax innan 21.00.

Det har varit en olidligt varm dag, 31 varma plusgrader och vindstilla, så det var ganska skönt att turista i bilen med airkondition. Och trots allt stillasittande i dag så känner jag mer trött än dom dagar vi har vandrat upp alperna. Vi får väl skylla på värmen. I morgon drar vi vidare i Italiens sköna land.

3 kommentarer tillGardasjön runt

 • Bim

  Mmmm… Gardasjön lät som ett ställe man borde åka till! Själva så har vi precis kommit hem från en mer blygsam tur… Två dagar på Skara Sommarland! *Ler* Kram från Britt-Marie.

 • Vad coolt det låter!!!! Ska bli kul att se alla era kort sedan!

 • Christopher

  Kul att ditt sinne för humor inte ändras bara för att du har semester : )

  Här är det som vanligt med jämnvikt på smärta och elände.

  Ha det riktigt bra och tack så jättemycket för kortet.