Å vad god matsäck!

”Tack! Nu har Ila attackerat ett maskrosblad, bajsat en miniplutt och ätit en hel köttbulle”.

Ja det var så det stod på det sms från Lilla Monsterbarnet som jag fick 17.30 som är på väg hem från Uddelvalla med sin lilla valp.

Och det Stora Monsterbarnet Steffanie bör nu ha landat i Holland och är förhoppningsvis på plats och mår bra. Hon har en 16-milamarsch framför sig och tar det med all säkerhet lite lugnt och bara umgås med alla sina tappra ”medmarscherare” från jordens alla hörn.

Dessa ”ungar”! Visst har man väl rätt att vara lite stolt över bägge sina monsterbarn eller är det rent av mönsterbarn?

Jag har ägnat dagen åt trädgården, planterat alla de nya buskar jag köpte tidigare i veckan.

Blodplommon (fast den satte jag i jorden samma dag).

Klätterbenved, en liten minibuske med gröna blad som har vita kanter. Den placerade jag vid Djävulsbusken som har knallröda blad och effekten blev precis som jag tänkt mig.

Gulbladig smällspirea. Den står mot grannens bruna altanvägg och kommer bryta fint mot det bruna.

Deutzia.

Samt en Vidjehortensia.

En skvätt vatten fick det bli efter plantering.

Jag rumsterade om lite med gamla buskar, flyttade och fixade, så nu tror jag att det kan bli bra. Bland annat en Syrenhortensia som hade en ganska taskig placering vid vår stora Tuja som har brett ut sig så den stackars Syrenhortensian fick knappast något ljus. Sedan flyttade jag en Pion till ett lite mer undanskymt läge. Den är mycket vacker men tyvärr bara under tiden den blommar och det är inte länge.

Efter dessa bravader låg jag faktiskt och solade lite, tro det eller ej!

5 kommentarer tillÅ vad god matsäck!