Även det kan läggas till handlingarna

Bakningen vill säga.

I går kväll och natt bakade jag fyra bröloppstårtor som jag fryst nu i morse. De fick stå på altanen i natt och kallna.

Nu på morgonen har jag bakat 80 rosenbröd – det börjar nästan kännas ganska bra.

Det är med en slags hatkärlek jag ser fram emot nästa fredag då det blir kalas från förmiddag till sen kväll.

Jag vet ju att det kommer att bli jättekul men har tusen saker att oroa mig för innan….har jag bakat tillräckligt många tårtor och bröd? Räcker champagnen? Kommer dom att gilla maten? Hur många kommer att dyka upp från jobbet?

Himmel o pannkaka tänk om det kommer mer än dom 25 jag räknat med?

Nå, det ska nog bli bra.

Nu håller jag, eller rättare sagt, diskmaskinen på att diska alla vin- och ölglas som vi burit ner från vinden…det är fyra år sedan dom sist användes när Woffe fyllde 50 och Anna tog studenten – åhhh, vilket kalas det var. Helmysigt att vi kunde fira bägge på samma dag. Huset var fyllt av jämnåriga samt alla Annas glada, goa, härliga kompisar. Det blev så lyckat och det berodde nog mycket på blandningen av alla åldrar. Woffes pappa, svärmor samt faster och farbror kom också från Tyskland – ja, det är ett härligt minne!

Comments are closed.