MAN TAGER VAD HAVER – det sa redan Kajsa Wargh…
I vårt fall blev det några grabbanävar skogschampinjoner…
Som skivas och smörsteks…
Några grabbnävar med spenat och gul lök skivas och steks…
Woffegubben ”åker på” paprikan…
Som också får ta vägen om stekpannan och en gnutta smör…
Fläskfilé ansas från synligt fett och stekts i medaljonger…
Det kokas lite fullkornspasta a la dente som fylls i botten på en ugnssäker form och täcks med fläskfilén…
Keso, Västebottenost (som betingar ett pris värre än guld per kilo) blandas med färdig ostsås i lök- svam- och paprikaröran…
Som sedan får täcka formen med pasta och fläskfile´och åker in i ugnen…
Som sedan, förstås, serveras på altanen…
Nu ska här packas…väskor inför morgondagens bravader…
Och vad åt du? 😉
Britt-Marie> Middagen…jag har så smått börja äta kött igen 😉 En aning lättare om jag får säga det själv…
Det där lät bra gott!
Snurran> Ja, jag älskar ju pasta och speciellt då när det är gratinerat i ugn…Det var så himla gott – kan varmt rekommendera rätten. Inte svår att göra heller och innehåller ju faktiskt inget ”konstigt” bara basmatvaror om man du undantar den förbaskat dyra Västerbottenosten…som man kanske kan byta ut 😉 Vad vet jag?!
Såg riktigt gott ut!
Carina> Superenkelt och gott 😉
Jaha! Så du äter kött igen? Och det funkar med din reumatism?
Britt-Marie> Njae igen är väl att ta i – det har hänt vid några enstaka tillfällen under sista tiden. Jag har i alla fall inte märkt någon skillnad.