I ärlighetens namn

SÅ RÄTTADE VÄDRET TILL SIG frampå eftermiddagen. Men lunken blev inte bättre för det…jag har ägnat dagen åt att läsa och så still som jag varit denna dag vet jag inte när jag var sist. Nåja, jag får väl trösta mig med att det kanske gör en viss nytta också.

Men i brist på annat har vi bjudit grannar och storebror på middag i morgon så jag åtminstone får lite att planera och pyssla med 😉 Det är ett sätt att tacka Leon och Evy för att dom hämtat och tagit hand om vår tidning alla de tillfällen vi inte varit på plats och förresten alla andra dagar också, när vi är på plats, då den blir levererad innanför tältdörren 😉 Och sedan är det förstås trevligt att kunna umgås med lite mat. Storebror har dotter och familj och kamrater som kommer varje helg så då är han inte tillgänglig så det gäller att passa på under vardagarna 😉 Man får inte vara dum!

Sedan har vi inte riktigt bestämt ännu när vi far hemöver. Vi måste under alla omständigheter hem innan lördag för att dels hämta våra startbevis i brevlådan till Midnattsloppet och sedan åter in till stan för att hämta ut vår starttröjor på Stadium i stan. Väder och nerver avgör hur det blir med den saken. Sedan åker vi inte tillbaka förrän tidigast tisdagkväll då jag kommer med tåget från Den Kungliga Huvudstaden dit jag åker på måndageftermiddag för möte och arbete.

Ja, sedan är semester nästan slut och så även säsongen här i Varberg. Två helger i september blir det för att packa ihop och göra rent hus – herreminje vad fort det har gått!

När jag är i Stockholm kommer förmodligen Woffegubben att kontakta den firma vi tittade in hos på Stenkullen tidigt i våras för byte av vår altan. Vi hade ju tänkt vänta till nästa år av ekonomiska skäl men inser nu att det skulle vara skönt att få det gjort innan vintern. Vi får se om dom överhuvud taget åttager sig att göra jobbet och vad det i så fall skulle kosta. När vi var där tidigare så konstaterade jag att det skulle gå på en hel förmögenhet och då räknade vi ändå med att göra jobbet själva…nu har vi tänkt till och inser att det vore bra att få det gjort med proffs men vi vet inte om dom åttager sig det ännu. Och inte heller prislappen!

Ja, det är dom tankar som rör sig huvudet just nu. Och sedan har vi en Snurpa som fyller jämnt i september och där har vi vissa planer 😉

Därtill har jag lovat Renate, Woffes syster, att planera en cykelsemester till nästa år och det i samband med att Woffe fyller 60!? När dom ändå är här…

Då ska jag och Renate vara ute en vecka på rulle, Woffe får inte följa med 😉 men däremot har jag ställt frågan till Steffanie – det skulle vara så mysigt om vi tre kunde få en underbar vecka ihop! Vi får se om hon kan göra sig ledig och hänga på? Jag har aldrig gjort något sådant innan och är mycket förväntansfull. Jag har tänkt mig längs Ginstleden som går ända ner till Laholm men jag får googla runt lite för att hitta bästa alternativ.

Sedan ska ju då Woffes födelsedag planeras. Det kan låta mjäkigt att det snurrar runt i skallen redan nu eftersom det inte är förrän i juni nästa år men det är mycket som måste klaffa med långväga gäster för då kommer Renate, Faster och Farbror samt bägge bröderna med respektive och sedan blir det säkert några goda vänner och barn med respektive… Och det är först nu som han avslöjat att han vill fira med släkt vänner i stället för att resa bort eller göra något annat. Jag har legat på och undrat för att kunna arrangera det så som han vill men ända fram tills helt nyligen berättade att han vill ha sin födelsedag med släkt och vänner. Innan har han sagt att vi reser bort…

Bara att få sovplatser till alla är ett pyssel kan jag lova. Dessutom far tankarna runt om vi ska fira det hemma i Gråbo eller arrangera något här i Varberg? Det kräver sin man/kvinna att få det hela att gå ihop logistiskt 😉 Det är som väl är ett kul arbete.

6 kommentarer tillI ärlighetens namn

 • Ahnna

  Ja du, jag planerar också lite fester. Vi har en som fyller 18 i januari,sen är det 7 års kalas sen kommer det firas att jag fixade högskolan. Kan säga att jag också tänker på får vi plats hemma, hyra något, bjuda på….och kalasen 18 och 7år..kan det vara mina ungar som blivit stora…måste funderar på detta också.Sen hoppas jag att Johannes(make) lägger sista handen på toa nu i helgen så brorsan kan fixa in en toalett och lite vatten till den och handfaten. Men men allt tar längre tid än planerat..och helgerna börjar blir fullbokade, nu vill folk träffa oss(efter jag har jobbat hela sommaren). Livet är kul….kram Ahnna

 • Ahnna> Ja, jag kommer nog att gnälla lite över all planering men till sist syvens är det ju himla roligt att kunna träffas för familjefester. Speciellt då för Woffegubben som har sin släkt så långt bort och en del av dem börjar bli till åren…

  Ser fram emot bilder på ”nybygget” när det är klart – vilket är en stor lycka. Har ju själv gått igenom både badrum, gästtoa och köksrenorvering vilket kan vara väl så påfrestande medan det pågår men så underbart när det är färdigt 😉 *Kram*

 • Bim

  Oj, vad mycket planer framöver! 😀

  Du skrev att du har ägnat dagen till att läsa. Vad är det du läser?

  Kram!

 • Bim>Ja, något ska man ju ha som bryr sinnet…. Deckare…Fallen Ängel av Michael Connelly 😉 Jag har läst flera böcker av honom och I Love Theme All. Vid sidan av det läser jag I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt som jag fick i sommarpresent av min chef 😉

 • Så skööööööööööööönt att läsa att det finns fler än jag som planerar livet!! Får alltid höra at jag planerar så långt fram, men visst funkar livet så mkt lättare då??!

  Trevlig dag!!

  Kram kram

 • Annika> Ja, jag är hopplös på den punkten! Måste känna att jag har koll i god tid 😉 Och jag säger som du – det är skönt att vi är fler 😉

  *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>