Sju backar upp

Thailand, Phuket Patong 8 januari 2008

Och förstås lika många ner blev det i dag på joggingturen…

När jag sprang ner för mördarbacken i morse så funderade jag på hur jag skulle lägga upp detta det sista joggingpasset och bestämde mig för att springa mot Kalim Beach. Det var nog det bästa beslutet jag tagit sedan hjag hit kom 😉 Jag mötte inte en enda turist, därmed inte sagt att det skulle vara fel på turisterna, men jag fick uppleva en helt annan sak…Nämligen hur varje thailändare log och hälsade på mig när jag sprang förbi och jag mötte hela lastbilsflak med människor som var på väg till sina jobb. Alla hälsade och vinkade 😉

Jag fick också se thailändare som handlade sin frukost utmed vägkanten och sedan satte sig för att äta den. När jag kom till sjätte backen såg jag på långt håll en hund på motsatta sidan som viftade hejdlöst på svansen åt mig men ju närmare jag kom så stannade svansviftningen. När jag var nästan framme började han skälla och när jag var mitt emot sprang han till och med över vägen och skällde på mig. Han sprang efter mig ett tag och fortsatte att skälla… Förmodligen trodde han att jag inte var riktigt klok 😉

När jag kom ner på rakan, bara någon km mot vårt hotell var det ett helt gäng som åt sin frukost och en av dem räckte fram en mugg med dricka 😉 Jag blev så häpen så jag tackade nej. När jag sedan kom från stranden och i bara hade mördarbacken kvar upp till hotellet så applåderade ett helt gäng tuktukförare åt mig. Är dom härliga eller?!

Nåväl jag sprang ytterligare en stund och glömde bort hela episoden men när jag kom tillbaka till samma ställe och nu på hundens sida trodde jag han skulle bli helt galen på mig. Jag blev tvungen att ryta tillbaka för att bli av med hunden 😉

Jag sprang en halvtimma bort och samma tillbaka och sedan tog jag som vanligt strandrundan – också den joggandes. Min ambition de senaste dagarna har ju varit att försöka öka en aning. Jag trodde faktiskt inte jag skulle orka springa stranden t o r men jag tvingade mig själv helt enkelt… Hur i hela friden ska jag klara Göteborgsvarvet – det övergår mitt förstånd?!

Det blev i alla fall totalt två timmar och 12,6 km! Jag får nog träna vidare om jag ska komma i mål samma dag på varvet 😉

När jag kom till rummet fotade Woffegubben mig…

1_Jogging1.jpg

2_jogging2.jpg

Jo, jag tar av mig skorna innan jag går in i hotelfoaljen för att undvika att all sand från stranden hamnar på hotellet 😉

Det blev 17 671 steg…

3_17671.jpg

Ja, att det sedan blev dusch och frukost behöver jag väl knappt nämna…?

Sedan gick vi bort mot Bangla Road och vår skräddare för sista avprovningen. Jag blev så förstummad över hur snygg Woffe blev i sin kostym så jag glömde helt bort att fota 😉

Woffes kostym och det ”lösa” paret med brallor samt min kavaj och byxa var klara, den svarta vill säga. Den vita var inte klar ännu så i kväll 20.00 kommer rubbet att levereras till vårt hotell. Det var otroligt mycket folkk där när vi kom och dom bad om ursäkt för att vi fick vänta – men det var helt överflödigt. Jag hade kunnat sitta där i timmar och bara titta när det blev måttagning på olika kunder med olika önskemål. Den skräddare som tog våra mått är helt otrolig vilket jag lade märke till redan första gången. Han tar tre till fyra olika kroppsmått innan han noterar. När jag syr, för jag är ju trots allt en gammal sömmare, så tar jag ett mått fyra gånger innan jag noterar ;-)Och då tar jag ett i taget…

Nä, jag hade kunnat sitta kvar där hela dagen – den saken är säker. Och en annan sak som är helt säker är att när vi kommer nästa gång ska jag förbereda mig mycket bättre på vad jag vill ha uppsytt. Samla modeller och bilder. Jag längtar redan 😉

När vi gick från skräddaren säger Woffe att han skulle vilja klippa sig hos en thailändsk frisör innan vi åker hem. Och så fick det bli…

4_hosfrisoren1.jpg

5_frisoren2.jpg

Så här fin tror jag aldrig han varit förut 😉

6_resultatfram.jpg 6_resultatbak2.jpg

När vi kom hem var vi som vanligt dränkta i svett så det blev poolen och ett härligt, eller rättare sagt flera, underbara dopp där vi svalkade oss. Och rätt som det var när vi satt där vid poolkanten kom vår favvokypare upp, poplbaren ligger en trappa ner, och vinkade. Det gjorde att vi beslöt oss för att göra ett besök 😉

9_favvokyparen.jpg

Och Woffe hittade en äppelkaka på menyn…

8_appelkaka.jpg

Det kom en liten kattunge så jag snodde lite grädde från Woffes äppelkaka och stack ner fingern till henne/honom…

10_kattungetvattarsig.jpg

Vilket innebar att man måste tvätta sig noga efter och till och med Woffe sträckte ner en hand för att kela 😉 Lägg noga märka till den nya alldeles äkta Rolexkopian på armen 😉

11_meratvatt.jpg 11_klapporolex.jpg

Efter poolbaren ville Woffe ta några utsiktkort från den terrass där vi satt och firade nyår…

12_utsikt3.jpg

13_utsikt4.jpg

14_utsikt1.jpg

15_utsikt2.jpg

Hotellträdgården kom också med på bild…

16_hotelltradgarden.jpg

Nu är det vår sista kväll och jag smider planer för framtida vinterförvaring här när vi blir pensionärer. Någon som hänger på?

Eventuellt tar jag en promenad till morgonen, samma runda som jag i dag sprang, och då (om det blir av) ska jag ta med kameran för att ni ska få uppleva hur underbart jag hade det i morse 😉 Vi måste checka ut i morgon 12.00 (om vi inte förlänger) och transfern till flygplatsen går 15.45! Vi får snacka om detta i kväll…

Eller så låtsas jag som ingenting och skiter i hela hemresan 😉

11 kommentarer tillSju backar upp

 • Oj oj, jag känner mig helt kär i landet efter dina beskrivningar. Om man bara kunde fått ta med sina pälsklingar också…

 • Bim

  Ja, jag hänger på! Min dröm är att bo där som pensionär!

 • Anna> Jadu, det vore väl något. Det finns faktiskt turister här som har hund med men jag har inte riktigt klart för mig varifrån dessa kommer.

 • bim> Bra, då sticker vi varje oktober och åker hem i mitten på april 😉 Det hade väl varit något? *Kram*

 • Bim

  Åh! Det låter perfekt! Sex månader i Sverige! Och sex månader i Thailand! Jag är på! Jag har bara 18 år till pension! ;-D *kram*

 • Du går väl upp om en tre, fyra timmar ungefär..Ville bara be dig om en sak; Kan du packa ner solen också? Vi har tappat bort våran.. :-/ *kram*

 • Snurran> Om du bara visste vad jag önskade att det hade varit möjligt. Men när vi hade packat ner de uppsydda kläderna från skräddare så fanns det inte en mililmeter kvara att packa ner på 😉

 • Välkommen hem till Svedala! Jag har bestämt mig att resa bort ett par veckor mitt i februari, är så trött på s… vädret här, funderar på Kina, Cuba, Thailand ja vad som bjuds ut inom kort. Det har varit kul att se Patong bilderna på din hemsida.

 • Benny> Det låter underbart – önskar jag kunde hänga på!

 • Vad mycket fina bilder och vilka detaljerade reseskildringar! Jättekul att läsa och titta på allt vackert!

 • Ann-Louise> Tack, vad roligt att du gillar att både läsa och titta.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>