Gela samlar intryck och minnen

Thailand, Phuket Patong 7 januari 2008, andra uppdateringen

Med viss risk för att vara tjatig och upprepa mig kommer här nu en helt, för mig i alla fall, underbar bildserie på vår kvällstur utmed Patong Beach. Mycket är nog upprepning för den som följt oss dessa dagar men jag kan inte se mig mätt på livet här. Och då menar jag det riktiga livet som thailändaren lever inte det som vi turister lever men väl upplever om man vill se annat än bara stranden…

På onsdag när vi ska resa hem har jag tänkt att krampaktigt klamra mig fast vid den här palmen, som jag i dag valt ut, precis där vi går ned till stranden. Jag kan inte garantera att Woffegubben kan få loss mig 😉

1_krampaktigt.jpg

Solnedgången över Andaman Sea slår (Indiska Oceanen i våra ögon) alla rekord…

2_solnedgang.jpg

Och dessa tappra thailändska kvinnor som verkligen sliter för brödfödan…

3_thailandska.jpg

Om jag aldrig mer får råd att åka hit så är jag villig att i så fall dra ner på kraven på boendet…

4_talt.jpg

Thailändaren har inget kök i sin bostad och heller ingen köksutrustning för att laga sin mat på. Maten köps färdiglagad ute på gatorna som lagats av någon annan thailändare och äts på mattor längs stranden. Jag skulle så gärna vilja sätta mig ner och smaka och delta i den gemenskap som lyser så starkt igenom via deras leenden och att dom inte är det minsta irriterade över att bi bokstavligt kliver rakt igenom måltiden…

5_matdags.jpg

Här sitter ännu en tapper kvinna med som burit en last på sina axlar som borde få henne att bågna…

6_anuenthailandska.jpg

En sjöstjärna, eller kanske två 😉

7_sjostjarna.jpg

Dessa fantastiska andehus som dagligen, eller rättare sagt flera gånger per dag, utrustas med färsk mat och dryck – det är inte konstigt att man funderar på att konvertera till buddismen…

8_andehus.jpg

Då kunde man kanske bli hund i sitt nästa liv. Den här ligger helt obekymrad mitt på trottoaren i den värsta rusning av turister som kan tänkas…

9_heltobekymrad.jpg

Och nu kommer alla förmodligen att tro att jag spetsar till det hela lite men vi mötte faktiskt en arbetskamrat och en före detta chef (i samma sällskap) mitt på Thaw i Wong Road, alltså vägen utmed Patong Beach 😉 Ibland är världen liten. Jag blev så himla paff att jag totalt glömde av att fota krameriet som uppstod.

10_kvallen.jpg

Ja, sedan avslutades kvällen på vår nya favoritrestaurang, den som ligger alldeles i närheten av vårt hotell mitt emot tvätterskan 😉

Det är en familj som driver sin lilla verksamhet med mycket god mat vi kommer inte att hinna igenom menyn innan hemfärd så vi blir alltså tvungna att komma tillbaka 😉 Alla i familjen är så gästvänliga och goa så det är en fröjd att komma hit. I kväll när vi kom var det som vanligt fullsatt men en av tjejerna lyckades få ett danskt par att dela med sig av sitt bord 😉 I går var det vi som delade med oss till ett finsk par. För så är det nämligen här, finns det hjärterum så finns det stjärterum 😉

11_kvarterskrogen1.jpg 11_kvarterskrogen2.jpg

Hela familjen jobbar och serverar och dukar av, från gammelfar till yngsta dotterdottern…

12_personal.jpg

Och maten är himmelsk! Jag valde thaimat med fried rice och kyckling i vitlök och peppar…mums…

13_gelasmat.jpg

Woffegubben blev sugen på potatissallad med stekt kyckling och ananas…

14_woffesmat.jpg

Och som alla kvällar var här fullsatt…

15_fullsatt.jpg

I morgon är alltså sista hela dagen och kvällen. Först blir det jogging, det har jag i alla fall planerat… Sedan blir det skräddaren då vi ska hämta hem våra färdigsydda kläder.

Mopparna är ju tillbakalämnade så vi får väl se om det kanske blir stranden och/eller poolen då som tröst 😉

När vi blev ”förflyttade” hit till Patong någon gång sent i våras blev jag först lite förskräckt eftersom vi så gärna ville tillbaka till Karon men nu så här i efterhand så tycker jag nog att det skulle bli lite väl lugnt att bo i Karon istället 😉

Jag åker gärna tillbaka hit och min dröm är att få göra det tillsammans med barnen och deras respektive – det skulle vara så härligt!

2 kommentarer tillGela samlar intryck och minnen

  • Bim

    Åh! Vilket underbart inlägg! Jag blir alldeles rörd och tårögd av dina biler och dina ord! Jag förstår precis hur du känner det nu. Jag gjorde exakt likadant. Och jag känner igen precis allt på dina bilder.

    Jobba på din dröm du! Att åka dit igen med dina fina döttrar och deras respektive! Vilken underbar vistelse ni skulle ha då! Jag hade det underbart när jag var där med min man och mina barn (fast utan respektive).

    Vad roligt att du gillade Patong Beach så mycket! Jag tyckte det var helt underbart!

    Ha nu det så underbart det bara går, resten av tiden. *kram*

  • Bim> Ja, jag ska ta vara på varje minut och sekund det kan du vara säker på. Det är ju fan att tiden ska gå så fort. Två veckor är för lite helt enkelt! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>