Hora

JODÅ HON KOMMER FRAM två gånger om året – gargehoran vill säga. Det är för övrigt enda tilfällena jag accepterar att han umgås med horor – när han byter däck 😉 En hora att vila knäna på som Woffegubben säger…

2_horan.jpg

…när han byter däcken. I dag till vinterdäck och nästa gång till sommardäck. Det blev fint väder i dag så jag kände pressen att jag borde passa på att putsa fönstren…

1_lattattputsa.jpg

Det var en lätt match! Njae, det är ju aldrig en lätt match att putsa fönster men för mig kändes det som om jag ”bara” gjorde halva jobbet så här första gången med de nya fönstren. För det första att man kan ta bort spröjsen och för det andra att det ”bara” är två sidor (iställer för fyra) av varje fönster att putsa. Men å andra sidan blev jag klar nu strax före 16.30 och började strax efter 09.00 i morse. Men då har jag å andra sidan putsat alla fönster inklusive de tre finns på farstukvisten. Det brukade jag inte hinna på en dag innan, när det var fyra sidor att putsa!

Japp, nu har vi dessutom städat bort allt vad sommar heter. Utemöblerna från framsidan, ljugarsoffan samt fågelbadet är nu bortforslade till altanen där det åtministone står under tak.

Och Woffe tog tillfället i akt att sätta i vårt fina brunnslock som lillebror tillverkat åt oss. Han är finmekaniker och en Guds gåva i detta sammanhang eftersom dessa brunnslock inte finns att få tag på längre. Vårt gamla hade gått i bitar…

4_brunnslock.jpg

När jag var hos min frissa sist pratade vi om Syrenbuddleja och hon uttryckte en stark önskan om att äga en. Jag har alltså tagit tillfället i akt i dag att gräva upp min samt dela den i två stycken. Så nu ska jag bara hinna hem någon dag innan 18.00 för att leverera den till henne…

3_syrenbuddleja.jpg

Men NU ska jag baka Oskars tårta!

4 kommentarer tillHora

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>