Nu var det länge sedan

JAG ÄGNADE TRÄDGÅRDEN lite av min tid. Men eftersom Woffeguben stod på stegen hela dagen klamrad mot ena gaveln och med tätmassatuben därtill så passade jag på. Tanken var att vänta ut honom så vi kunde börja städa men det skulle snart visa sig att jag fick göra det själv…

Pärlrönnen med sina vita rönnbär är en guds gåva till alla småfåglar som knaprar i sig bären. Bäst att passa på att fota medan det fortfarande finns några kvar…

1-Parlronn.jpg

Aralian är vid första anblicken fortfarande både grön och stolt men sänker man blicken ser man tydligt att hösten är på väg…

2_parkaralia.jpg

Fast det finns de som låtsas som om inget hänt…

3_korsbarsklematis.jpg

Det var en ljuvlig söndag och så fort jag fotat klart ska jag klippa gräset. Här, på framidan av trädgården kan man inte ana ännu vad som komma skall…

4_framsidanhost.jpg

Och inte heller Gråbos enda blommande lyktstolpe har fattat att det snart är dags att gå i ide…

5_blommandelykstolpe.jpg

Det sägs, i bondepraktikan eller någor annan klok bok, att om det blir lite rönnbär så blir vintern mild. Det är väldigt lite rönnbär i år så man kan ju alltid hoppas. För mid del får vädret gärna vara som i dag fram till april…

6_ronn.jpg

Ja, efter fotosafarin klippte jag alltså gräset på bak- och framsida. Under tiden tuffade några maskiner tvätt som faktiskt kunde torkas ute på vindan. Och eftersom Woffe inte blivit klar ens nu så började jag städrallyt inomhus på egen hand. Ut med mattor, fram med snabeljohan och till sist avsvabbning av alla golv samt toaletter. Dock slapp jag piska mattorna för det gjorde som vanligt Woffe. Piskställningen står längst bort i trädgården på baksidan och i dag fann Woffe på råd när han skulle frakta tillbaka de nypiskade mattorna…

7_fiffigewoffe.jpg

Ja, det var i stort sett denna dagen. Lite dumburk på kvällen men annars intet.

Stegeriet ids jag inte ens presentera i dag trots gräsklippning och städning! Nästan som om jag hade glömt sätt på mig den i dag – men tyvärr hade jag det 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>