Egentligen inte så mycket att orda om

EN ONSDAG SOM INTE SKILJER sig nämnvärt från andra onsdagar. Simning på morgonen, jobb resten av dagen och gym efter jobbet.

Passet på gymet skiljde sig inte heller stort, 25 minuters uppvärmning 1 timma styrka och 15 minuter avslut på löpbandet och ingen strech i dag för lusten fanns där bara inte.

Den enda roliga händelsen under dagen var att jag och en kär kollega åt lunch på bowlinghallen. Som alltid där så var det fräscht och god mat. Har man dessutom gott sällskap kan man knappast önska sig mer med undantag för längre tid för lunch i så fall. Vi hade säkert kunnat ”tjöta” på en timma till. Vi pratade bland annat om hur man kan aktivera sig under höst och vinter för att klara sig från de värsta depressionsanfallen. Synd att vi bor så långt i från varandra för hon gillar hösten och kunde säkert påverkat mig i rätt riktning om vi hade möjliget att ta en promenad då och då på kvällarna.

Men som sagt, för övrigt finns det inte mycket att orda om denna onsdag. Stegvis kan jag avslöja att det blev 14 608 varav 2 880 är omräknade från halvtimmans simning i morse. Det är mer eller mindre storm runt knutarna men det är vi nog inte ensamma om i Sverige i dag. När jag traskade från Valhalla i morse, till jobbet, for mattrunken runt av blåsten så det nog såg riktigt komiskt ut 😉

6 kommentarer tillEgentligen inte så mycket att orda om

  • Det är imponerande. Någon form av träning varenda dag verkar det som?

  • Chadie> Ja, det finns perioder som det blir träning varje dag men det finns även perioder då det inte blir mer än gym om man undantar simningen som vi gör varje vardag innan jobbet. Simmat har vi hållit på med i många år nu och det är en skön start på dagen.

  • Ska du inte testa ljusterapi morsan? Jag är lite nyfiken på det faktiskt, har vänner som testat det en vinter och klarat sig ifrån alla depressioner! Anledningen till att vi blir deppade är ju bristen på just ljus. Vi kanske kan testa du o jag när du kommer upp? Vore jättebusigt och roligt.

  • Anna> Njae, vet inte. tycker det verkar vara lite hokus pokus. Men du vet ju hur skeptisk jag är 😉

  • anna

    Nä nä, inget hokus pokus. Det är ju ett faktum att bristen på ljus gör oss hängiga och trötta. En kompis till mig fick det utskrivet av sin psykolog, och det hjälpte…

    ”Årstidsbunden depression kallas för Seasonal Affective Disorder (SAD). Ljusterapi som används mot vinterdepression hjälper till att återställa den biologiska klockan genom att minska utsöndringen av sömnhormonet melatoninin. Framgångsrik ljusterapi tar bort depressionssymtomen och man kan snart återgå till ett normalt liv. De flesta som får behandling med ljusterapi känner sig bättre inom några veckor. Idén till ljusterapi kom från en tysk läkare som använde ljusterapi för att bota deprimerade tyska soldater under andra världskriget. I början av 80-talet tog en amerikansk läkare upp idéerna igen när han själv drabbades av vinterdepression. 1986 började ljusterapi användas som klinisk behandling på svenska sjukhus.”

  • Anna> Ja, jag betvivlar egentligen inte fakta men jag betvivlar att jag skulle tillgodogöra mig terapin. *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>