I flera dagar nu

HAR JAG VARIT PÅ VÄG TILL GYMET…. I dag kom jag mig till sist för! Fattar inte varför man ska behöva gå igenom livet som åkte man berg o dalbana?

Hela förbaskade hösten har det varit kul nästan varje gång och även om det funnits dagar som varit mindre roliga, för det har det givetvis, så har jag i alla fall pallrat mig dit. Gjort min träning och åkt hem med en gnutta stolthet över att det faktiskt blev av trots motigheten.

I fredags hade jag som vanligt packat väskan och planen var att jag skulle åka efter jobbet. Icke då! Jag hade inte det minsta svårt att övertala mig själv att strunta i gymet och åka hem och slappa i soffan. Jag tar det på lördagmorgon – jovisst och varje julafton så kommer tomten till alla snälla barn….

Inget på lördagen heller alltså. Kunde inte för mitt liv förmå mig till att ens sticka näsan utanför dörren trots strålande sol. Nä, jag låg på soffan och gjorde mest ingenting hela förbaskade lördagen.

På kvällen kom straffet, jag kunde inte sitta still på grund av kryp i benen och inte heller avsluta TV-kvällen på annat sätt än att smälla i mig inte mindre än 4 Madopark för att få benet still så att jag åtminstone kunde sova sedan.

Detta var säkert ett straffet för att jag varit så inihelvetes inaktiv!

I morse började jag igen tveka över om jag verkligen skulle åka. Woffegubben, som värmt upp bilen för andra dagen i rad för min avfärd till gymet, undrade lite försynt om jag skulle åka i dag? Ja, det är klart att jag ska svarade jag jätteövertygad i svarstonen men inte inombords.

Nåväl, till sist kom jag i väg. Det var väldigt lite folk till en början och ganska skönt faktiskt. Åtminstone när man är lite vissen och inte är det minsta social.

Jag körde 30 minuter uppvärmning i roddmaskinen som för övrigt förtäljde för mig att på den tiden och med den kraften jag hade så small det av 315 kallorier. Fan trot!

Sedan blev det 1 timma styrka av överkroppen.

Avslutade med 90 minuters motion på crosstrainern. Ja, sedan återstod bara dusch och hemfärd.

Woffegubben har pysslat med att slipa trösklarna i dag. Trösklarna som gränsar till de rum vi lagt parkett i. Alltså till sovrum, mitt arbetsrum och gästrummet. Det har inte blivit av så det var på tiden att trösklarna fick bli lite snygga när nu golven är så tjusiga. Sedan ska det på lite lack och dom blir som nya!

Jag har en jättehög med tvätt som ska tas omhand och vi bör väl få oss lite middagsmat i magen så småningom, men för övrigt blir det inga stora projekt som påbörjas. Vi pratar om att eventuellt simma i morgon vilket vi inte gjort de senaste två veckorna!!

Hur kan man bli så här slapp och likgiltig?

7 kommentarer tillI flera dagar nu

 • stina

  Halloj, Jag håller helt å fullt med dig. Jag har haft min ”tanketräning” rätt länge nu. Det blir bara inte av. JAg jobbar, hämtar ungar, lagar mat å fixar å sen…. framåt 20.00 är jag trött å vill koka en kopp the å mysa i soffan. Inte stå på gymet å dröna. Mörkt , kallt å hua ute, så nä,,,, Det bidde inget i går heller. Men jag å min A har tagit tag i saken lite å skaffat oss ett gå band , som vi alltid har uppställt nere vid tvättstugan. Mmmmmm. Det fungerar som lakan- torkare oxå…. 🙂 Stina GS ( mindforrest)

 • Hej Stina> Om jag ändå hade haft barn att skylla på 😉 Men mina är vuxna och bor i den Kungliga Huvudstaden så det duger inte. Jo, jag har faktiskt en motionscykel och en träningsmatta samt en hel uppsättning vikter men inte fasen hjälper det. Tack för din tröst och lycka till med ”lakantorkaren” 😉

 • Lilla Mysan

  Här i ”Kunskapens Mecka” får man styrketräning varesig man vill eller inte om man vill ta sig ut genom dörren. Den här helgen har nämligen bjudit på över en halv meter snö… :-/ Tyvärr är det ganska svårt att skotta med en dysfunktionell högertumme 🙁 Mannen har sympatiserat med min högertumme genom att bryta sin tvärt av idag – han ska alltid vara värst ;-( Men man ska ju se saker och ting från den ljusa sidan – jag har fått en massa ”gratis” styrketräning! 🙂

 • Lilla Mysan> Jezus…här har solen lyst som en tok hela helgen…och ni har tydligen fått mängder av Kung Bore. Ja, där ser man vilken skilldnad det kan vara på några få mil. Jo, när karlar är sjuka är dom verkligen SJUKA det ska gudarna veta 😉 Herrejisses, hur hanterar man en bruten tumme? Blir den gipsad likt ett brutet ben?

 • Lilla Mysan

  När jag bröt vänstertummen – se nya uppdateringen – gipsade de själva tummetott och handen och sen la de en skena som extra stöd längs med armen upp till armbågen som de lindade fast. Stackars stackars Mannen sitter fortfarande kvar på akuten på sjukhuset 🙁

 • dennis Turolf

  Ni kan fortsätta att vara lata för nu finns det ingen som kollar er för i dag sticker vi. Det är bra för valhalla om ni är lata för då blir snittpriset per bad högre och ni är bland dom som betalar minst per bad när ni är aktiva. Men jag har spioner på badet och får veta om ni är där. Kommer att läsa dagboken i Thailand för att se om ni mår bra, och woffe ta det lungt jobba inte ihjäl dig ta en pilsner mellan varven.

  Ha det bra önskar den grymme med fru.

 • Dennis> Rejält avis…kunde jag iinte fått åka med? Jag kunde lagat mat, städat och passat barnen! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>