Hemma

Stora monsterbarnet är hemma! Hon kom strax efter tolv så vi startade med lunch på Thairestaurangen som ligger alldeles i närheten av jobbet.

Fadren, Steffanie och den ömma modern åt sig mätta och glada.

Därefter lämnade vi den snälla fadern på jobbet (någon måste ju försörja familjen) medans jag och barnet tog bilen hem till Gråbo.

Vi stannade bara för att handla det sista till tårtan på vägen hem. Det vankas nämligen Bröllopstårta (!) till barnets 30-årsdag.

Nej, det finns varken brud eller brudgum men tårtan är djävulskt god så det får duga utan brudpar.

Den har jag ägnat kvällen åt, bröllopstårtan alltså. Det tar sin lilla tid eftersom den ska täckas med kolasås och grädde. Nu är tårtbotten klar och så även kolasåsen så jag sitter egentligen bara och väntar på att den ska svalna så jag kan breda den på tårtbotten. Till sist ska grädden på men det får bli morgondagens problem.

Vi såg en deckare tillsammans, Steffanie och jag, under tiden botten stod i ungnen. Woffe fick för sig att han skulle göra äggtoddy av alla gulorna som blev över från tårtbaket. Så nu är halva köksinredningen nersölad till stadie disk och äggtoddyn var nog snabbverkande för han sover sött som ett barn efter sista kvällsmålet. Tur att han bara avverkade hälften av de äggulor, sex till antalet, som blev över från baket!

Men, dom har varit duktiga i kväll också, dvs innan toddyn, en joggingrunda på spåret och cykel upp och ner.

Jag avstod i dag eftersom jag simmade ganska mycket i morse och för att tårtbaket hängde över mig.

Steffanie hade pulsklockan på sig och man blir ju impad alltså – snacka om skillnad, rena utmobbingen 🙂

2 kommentarer tillHemma