Ett fantastiskt team

KLOCKAN NOLLSJUTJUGO VAR det dags att checka in för operationen, som via två titthål, skulle avlägsna eventuell menisk i mitt vänstra knä. Det började med att jag blev lite ängslig då det visade sig att kassan, där man skulle anmäla sig och betala, öppnade först 07.15. Då undrade jag hur i hela friden jag skulle hinna vara på plats på operationsavdelningen bara fem minuter senare – mitt turnummer visade nummer tre…

1_anmalan

Det är klart att jag inte hade behövt oroa mig för det men jag gissar att det hör till – lite oro ska väl infinna sig för jag var inte det minsta orolig för ingreppet!
Nåväl, så klart att jag hann till operationsväntsalen i tid…

2_Inteorolig

Jag blev så fint mottagen av personalen som var mycket mjuka och lite lagom skämtsamma att jag blev helt varm i kroppen! Jag har visserligen hört av flera, för att inte säga många, att just Alingsås är superduktiga på den här sortens operationer.

”Min” ortoped, som skulle operera mig, Ralf Beutinger, tog en sista koll på mitt knä och berättade vad han hade för avsikter med operationen. Han berättade också att det skulle kunna vara så att inget gick att åtgärda… Hemska tanke!

Därefter var det dags för narkosläkaren att prata lite och sedan var jag redo för operationen i den tillhörande snygga klädseln som tillställningen kräver 😉

3_snyggo

Narkossköterskan fixade med lite nålar och andra nödvändigheter inför sövning…

4_redo

Jag blev inkörd på operationssalen och hann prata två, eller kanske tre, ord med narkosläkaren innan jag somnade 😉

Uppvaknande var helt odramatisk med undantag för en helvetisk smärta i knäet! Det hade väl så klart sin orsak och jag fick lite smärtstillande som snart visade sig inte hjälpa ett dugg så det blev en omgång till.

Omgång två tog skruv efter ett tag och jag började känna mig glad. Glad att det var över och glad för att det även här på uppvaket var helt fantastisk personal som månade om mig. Ingen stress utan ett lugn som ju utan tvekan smittar av sig.

När jag steg ur sängen på uppvaket kändes mitt knä bättre än det gjort på hela tiden. Naturligtvis spelade allt smärtstillande in men jag kände mig glad igen. Men, jag måste erkänna att det infann sig en viss ängslan över att man inte hade hittat någon skada på menisken.

Innan hemgång, kom förstås doktor Ralf förbi och berättade vad han hittat. Och det var en hel del till min stora glädje måste jag säga för det hade varit konstigt annars med den helvetiska värk och plåga jag haft av detta. Nu kommer jag inte ihåg vad allt hette som han ”hittade” och det är ju kanske inte så konstigt med tanke på att det inte är ord som ingår i mitt normal ordförråd. Men, att det var menisk som hade plockats bort förstod jag. Det hittades också artros bakom knäskålen (tror jag det var) och han pratade om någon korsbandskada som fick åtgärd av något slag…Phew! Tyvärr går det ju inte att läsa vad en doktor skriver men allt detta noterade han…

5_1_hittade

Så var det med det. Äntligen kan jag se framåt! Doktorn rekommenderade fyra veckor med sjukgymnastik innan jag tog tag i gymmet. Men ändå, fyra veckor är ju inget mot alla de veckor som passerat sedan mitten på april!

Min sjuktransportör, läs mannen i mitt liv, tog mig lika säkert hem från sjukhuset som han tog mig till i morse…

5_klar

Vi tog till och med en liten promenad inne i Alingsås för att jag kände mig så yster 😉

Väl hemma igen var det ganska skönt att kunna ta fram pumpsoppan jag kokade häromdagen – inget långkok med andra ord för dagens middag. Vi slog oss ner vid TV:n eftersom en nyopererad har giltig anledning till att uppföra sig på det viset en helt vanlig måndageftermiddag…

6_middag

Och eftersom det var Annandag Fars Dag i dag och det fanns farsdagstårta över så…

7_annandagfarsdag

2 kommentarer tillEtt fantastiskt team

  • Petra

    Så skönt att du fick ditt stackars knä åtgärdat nu. Och bra att läkaren åtgärdade så mycket. Hur känns det i knät idag? Får du gå som vanligt nu?

    Så härligt att läsa att du blev så bra emottagen av vården! Det är precis sådär det ska vara.

    Kram

  • Angela

    Petra> Tack! Ja, det är skönt att det äntligen är över. Tyvärr har jag mått riktigt dåligt i dag men det hörväl till antar jag. Nu ska det väl snart bli bättre…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>