För sjunde året i rad

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar
DET BLEV INGEN sovmorgon i dag söndag till trots. Årets Vasalopp på spinningcykel tillsammans med en hel spinningsal med halvtossiga cyklister och en hel sal med minst lika halvtossiga ”indoorwalkare” har vi idag utfört Endorfins egna vasalopp… Det var mitt sjunde men det var redan uppfunnet när jag anslöt så något/några år mer har det förekommit på gymmet.
Det är en ganska lång och tuff resa att kvalificera sig till en plats. Man måste delta alla söndagar, med start precis efter nyår, på de 90-minuters alppass som körs. Har man det har man en plats med automatik. Har man inte deltagit alla gånger får man vara med och slåss om de platser som blir över 😉
Så 07.30 i morse var det dags att hämta ut nummerlappen och infinna sig i spinning-salen och numera även indoorwalking-salen. Trycket har varit så stort så sedan några år är det inte bara spinnare som kör utan nu även ”indoorwalkingare”. Bägge salarna har storbildsteve där direktsändningen beskådas varvat till Stefans helt underbara musik. I dag vaggade han oss tillbaka till 80-talet med musiken 😉

Klockan 08.00 går starten precis som i Sälen och naturligtvis har vi nummerlappar, spurtpriser, blåbärssoppa, vetebullar, kaffe, sportdryck och frukt. Faktiskt ett helt fantastiskt arrangemang som kräver sin personal både dagen innan och dagen D då allt ska kopplas så att samma bild på stortevevapparaterna i bägge salarna och i dag har personalen sprungit som skållade råttor och servat oss deltagare!

Fyra timmar och fjorton minuter tog det oss att gå i mål i Mora 😉 Det var åtskilligt många darrande ben som stapplade ur salarna! Men stämningen var hög och det är verkligen högt i tak – ett sån’t gäng och så enormt fantastiska instruktörer växer inte på träd!
Det blev även en kort Indoortalking i Endorfins Sportcaféetmed några av oss. Lite eftersnack är alltid bra 😉
Jag satt bland annat där på soffan nyduschad och stärkt och skröt om att jag skulle åka hem och ta ner julgardinerna…Jojo, jag tackar jag!

Några gardiner kom inte ner och inte upp heller om man säger så! Men jag svabbade av toaletterna och tvättade två omgångar tvätt – det var precis så långt återstående ork räckte 😉

Jag var väl inte precis direkt olycklig över att slökokaren kokte ärtsoppan i natt under tiden vi människorbarn sov. Nu är väl inte ärtsoppa direkt drömmiddagen en söndag men i dag blev den det 😉

Med gott knäckebrod och ost blev det så himla gott! Det var ju mitt första ärtsoppekok men inte sista kan jag lova.

För att kompensera torftigheten en aning så blir det lite gubbar med grädde till efterrätt 😉

Ja, det ar andra dagen av hundra 😉 Än så länge har det funkat men eldprovet blir förmodligen nu när arbetsveckan drar igång igen. Helgerna är ju utan tvekan lättare, i alla fall tidsmässigt!
Har jag förresten nämnt att mina fantastiska, ruskigt kloka ungar är på oxå. Den förstfödda Steffanie och den därpå efterkommande Anna 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>