Julmatlagning

I KVÄLL HAR VI, XTRA VAGANZA-GÄNGET, lagat nyttig julmat. Det är, förstås, vår fantastiska hälsokonsulent och instruktör Jonna som varit i ”farten” igen. Jag vill gärna tro att vi har en otroligt engagerad grupp tack vare henne.

Vi träffades 17.30 i Stenkulan, skolan som ligger bakom gymmet. Där hade Jonna fixat så vi fick ha hela hemkunskapsköket för oss själva 😉 Naturligtvis glömde jag kameran men min gode XV-kollega Fredrik tog lite bilder så det kanske kommer några lite senare.

Tanken med hela arrangemanget var inte att laga till den traditionella julmaten utan att gå lite utanför ramarna och även få till lite nyttigare alternativ och jag samt alla med mig intygar att det var himla gott allt som vi tillagade under kvällen.

Vi gjorde följande, uppdelat på olika lag:

Enkel jullimpa med dinkel- och grahamsmjöl.

Till den serverades:

Färskost med aprikos.

Bulgur med apelsin, sötpotatis, krossade valnötter och gula russin.

Glöggrostade nötter som vi avnjöt till tre olika sorters glögg som vår XV-kamrat Fredrik överraskade med 😉

Julsnittar.

Köttbullar, i och för sig klassiskt men dessa tillagades på mager nötfärs, pofiber och havregryn, minimjölk, lök, riven morot och senap samt ägg och kryddor. Rullades och tillagades i ungen.

Rostad kål med stjärnanins och solrosfrön.

Rödkålssallad med äpplen och valnötter.

Wasabilax med äppelsallad.

Och avslutningen blev Pannacotta med saffransmak.

…samt en present till vår allas Jonna från oss i gruppen!

En fantastiskt rolig och givande kväll i goda vänners lag. Jag undrar just hur många XV:are som har det så bra som vi 😉

I januari är Life Time-tiden över och jag känner redan en saknad! Dels för att jag lärt känna så många underbara människor och dels för att det trots allt givit mig en stor portion av trygghet. Sedan har jag å andra sidan svårt att se hur denna engagerade människa som Jonna är kommer att ”släppa taget” helt om sina skyddslingar efter det. Jag har en bestämd känsla av att gemenskapen kommer att fortsätta och att det i slutändan blir bra ändå, trots min oro 😉

Jonna leder ju bland annat spinningpassen jag och många andra XV:are gärna besöker. Hon har även Afro Power-passen och MRL som jag allvarligt funderar på att ta tag i även om jag förmodligen inte klarar vare sig koordinationen eller tempot.

Här hemma börjar det bli sig likt igen, det vill säga någorlunda ordning på torpet. Till exempel är det mesta krafset som legat högt och lågt, och är ett resultat av allt vi gjort sista tiden, nu bortplockat. Och när möblerna till allrummet dellevereras i nästa vecka blir det ändå bättre för då kan jag ta det sista som nu ligger i flyttkartonger på altanen…

På jobbfronten är det ren katastrof, att hinna med tre heltidsjobb på en heltid kräver en stor portion av humor, fantasi och gott humör. Så kände jag inte i dag kan jag förtälja men vilket år som helst blir det nog bättre 😉

Det, plus det faktum att vi faktiskt genomför en del stora projekt här hemma har naturligtvis visat sig vara en katastrof på andra områden – jag tänker då närmast på gym- och motionsfronten. Men jag har förhoppningen att även det ska bli bättre framöver.

I tisdags var jag dock på cirkelträning och spinning puls trots kaoset här hemma och i morgon tänker jag styrketräna vilket jag inte gjort sedan…ja, det minns jag faktiskt inte!

Och rullskidorna ska vi inte tala om – dom är i stort sett, med undantag för premiärturen runt kvarteret, oanvända!!!

Därtill kommer Projekt Jul som jag knappt minns längre hur man hanterar då vi varit bortresta just den perioden i många år 😉

Nåja, det gäller att vara positiv och låta saker och ting bli som det blir när det nu inte blev som det skulle…

8 kommentarer tillJulmatlagning

 • Så gott!! Hur gjorde ni julsnittarna??!

  Tror ingen har en så bra Lifetime grupp som Er, för att vara ärlig;-)

  Vad fint det börjar bli nu hos Er!! Men vilket jobb!! Förstår at det är mkt just nu.

  Massor av kramar

 • Bim

  Åh! Vad gott allt lät! Synd att vi inte fick se bilder på maten! 😉

 • Glöggrostade nötter lät spännande tycker jag – recept?

  Vaddå inte tränat på länge? Vad gör du då när du klättrar på stegar och stolar hemma och bär omkring på möbler hit och dit?? Va, va, va? 😉 Vardagsmotionen är väl viktigast ändå…

 • Annika> Jag tror jag ska presentera recepten i eget inlägg. Kanske över helgen när jag har lite mer tid.

  Jag tror också att vi har haft tur med både XV och Life Time på vårt gym. Det är svårt att inte vara glad och låta skrytsam men gymmet i sig är som en enda stor familj 😉

  Det har varit slitigt här hemma eftersom jag i själva verket har dåligt tålamod när det gäller att ha det så rörigt omkring mig som renoverering innebär och att vi sedan är överallt och förändar gör ju inte saken bättre 😉

 • Bim> Det kanse kommer lite bilder om Fredrik mailar över dem som han tog till mig 😉 Altt var jättegott fast jag åt ju inte julsnittarna (skinka) och köttbullarna men dom andra intygade att det var smaskigt 😉

 • Snurran> Jag funderar på att lägga ut alla recpten bara jag får lite tid över 😉 Vardagsmotion jo, det är det väl men problemet är att man tappar så mycket när man inte kör sin styrka på gymmet. I morgon kan jag kanske inte komma ur sängen 😉

 • Vad mysigt att träffas och laga mat tillsammans, och era varianter lät ju spännande!

 • Petra> Ja, det var en mycket trevlig kväll! Och maten var både spännande och god som sagt 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>