Frågan är

OM DET FINNS NÅGOT STOPP på mänskligheten? Knappt avslutas allrumsprojektet, i alla fall det vi skule göra själva, innan nästa tar vid. Det vill säga Gelas rum…

Hela söndagen ägnades åt tokshopping, ljus till julen, nya lampor till ”nya allrummet”, lite annat till detsamma, nya gardiner (dukar och andra tillbehör såsom kökshanddukar, grytlappar och grillvantar) till jul and you name it…

1_sondagtokshopping.jpg

Sedan började då projekt Gelas rum, eller ”Gelas Flickrum” som Woffegubben envisas med att kalla det för 😉

2_projektgelasrum.jpg

Jag har länge tyckt att det varit övermöblerat, ja faktiskt redan från början som nu visade sig vara för fem år sedan. Då trodde jag nog att jag skulle ägna tid åt min favvohobby – att sy och brodera. Att sedan syn och tid svikit mig innebär att det inte blev så mycket som jag trodde.

Dock en vettig datorarbetsplats är ett krav även om jag till stora delar står i köket och datoriserar mig på helgerna. Jag har behov av att gå undan till ”mitt rum” ibland. Jag har i stort sett prioriterat bort TV men att sitta i mitt rum med favvomusik på hög volym och datorn på är inget krav jag har släppt.

Så… att göra mitt rum lite luftigare, som ju också är något av barnens rum vid besök, har legat och malt i bakhuvudet länge. Bort med sybordet och packa ner symaskinen – hur illa det än låter och en datorarbetsplats som funkar var kravet. Jag gillar mina möbler som går i björk och vitt (och dessutom designade…) så nu gällde det att hitta något som passade in.

Det blev en ny Mikael hörnarbetsplats från Ikea och två andra åkte ut… Det vill säga att syarbetsplatsen åker upp på vinden för jag har ju inte riktigt beslutat mig ännu och den galma datoraprbetsplatse åker till tippen…

Som ju i sig innebär ett evigt skruvande 😉

3_skruvande.jpg

Men som visar sig löna sig i längden…

4_nyarbetsplats.jpg

När det nästan är klart och allt är kopplat visar det sig att det inte blir så illa…

5_nastanklart.jpg

Hyllorna är flyttade till en annan vägg…

6_hyllornaflyttade.jpg

Bäddsoffan står kvar….

7_badssoffansamm.jpg

Och så även sidebordet även om nu önskan var att byta pltas med bäddsoffan och sidebordet- men det visade sig inte vara genomförbart..

8_sidebordetocksa.jpg

Men fönstret blev, för första gången på många år, helt fritt och det känns bra…

9_frittfonster.jpg

Rummet blev förstås mycket luftigare och jag känner en inre tillfredställelse 😉

På onsdag kommer vår målare och jag drar iväg till Norrköping så det blir nästan spännande att komma hem på torsdagkväll…

…Sedan, när jag är hemma igen så börjar det riktigt tuffa jobbet med att ut alla tyger och resterande sytillbehör. Det kommer att kännas tufft. Därtill hör också att rensa bort alla brodergarner och broderväv – hjälp!

6 kommentarer tillFrågan är

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>