Undrar just

HUR DET KOMMER ATT KÄNNAS I MORGON…?


Nu känner jag mig dock helt OK efter ett gympass som blev följande:

15 minuter rodd

15 minuter crosstrainer

70 minuter styrka

15 minuter crosstrainer

Egentligen hade jag tänkt mig att avsluta på löpbandet för att pröva mina vingar…eller ben rättare sagt men alla löpbanden var upptagna så det blev en litta stunn på crosstrainern istället.

Woffegubben var så duktig så han hoppade ur bilen vid gymmet och gångade de sista 6 km hem. Helt klart ett gott val 😉

När jag kom hem var det beckmörkt men jag fick en smärre chock…det gick iinte att köra in på vår garageinfart för där stod en stor kärra. Jag fick helt sonika parkera på gatan! ormalt får man plats med minst två bilar där på bredden men den stora kärran stod i mitten så…

Hela gången på fram- och baksidan är upptagen av byggställningen – så jag fick hoppa och klättra för att komma till entrédörren. Ja herrre min je, hoppas att detta går relativt snabbt. I morgon ska det dock regna så då börjar dom inte med att riva takpannorna – vilket ju naturligtvis är tacknämligt. Men frampå onsdag ska det tydligen bli bättre väder så då kommer dom tillbaka.

Ska se om jag kan få Woffe att ta några foto i morgon för detta är ju ändå det största och dyraste ingreppet vi gör på huset. Det bör dokumentaras 😉 När vi, för många år sedan – minst 15 år sedan – renoverade köket genom att riva ut rubbet och bygga ut en aning så kostade det 80 000 och det är nog det största samlade beloppet vi gett ut. Sedan kostade i och för sig badrumsrenoveringen lika mycket men det var några år senare och inget blir ju billigare.

Vi har fått ett pris på takbytet på 100 papp men det beror ju naturligtvis på hur det ser när väl pannor och takpapp är borta. Det kan bli vesäntligt mycket dyrare men det vet vi inte ännu. Visst är det spännande att leva!? 😉

V har ju dock för avsikt att bo kvar här i huset tills vi byter planhalva och då gäller det att vårda det man har. Förhoppningsvis blir det många år till 😉 Därefter får barnen ta över, sälja eller behålla? Ja det är naturligtvis upp till dem. Jag har inga förväntningar eller krav – dom har sina egna liv att vårda. Säljer dom så hoppas jag att det kan bli en grundplåt till något annat men det vet man ju tyvärr inte på förhand. I vilket fall som helst och vad det nu än blir så ska vi njuta av vårt nya tak, rå om oss och hus så länge vi orkar…Det finns tillfällen då jag ,och Woffe också för all del, önskar att vi bodde i en lägenhet. Den önskan uppträder för det mesta när vi ska städa eller sköta trädgården men det går över så fort vi är klara 😉 Det är allt gött att ha lite plats när barnen och respektive samt hela hundgården kommer och glädjer oss med ett besök 😉

Nä, det var tusan så nostalgisk jag blev över ett takbyte ;-O

8 kommentarer tillUndrar just

 • Ahnna

  Vi byte tak på ena sidan för två sommars sedan. Sen fick vi vattenläcka, så vi glömde andra tak havlan. Visst är det kul att leva. Bilen är paj och jag vill ha nytt kök. Men men jag lever och mina beskymmer är i-ands problem. Nu blir det nog ny bil fast jag inte vill för vi kan inte vara utan bil. Men Hoppas att det kommer bilder på erat takbyte för det är ett stort projekt. /Ahnna

 • Bim

  Otroligt egentligen att det kostar så mycket pengar att fixa ett tak!

 • Ahnna> Jo, men visst kommer det bilder – förr eller senare 😉

  I-landsproblem kan vara väl så stor ibland!!

 • Bim> Nåja, taket är nästan 25 meter långt! Och vi har blivit för gamla för att göra allt själva. För 10 år sedan hade vi kanske gjort det men nu – nä! Byggfirman vi anlitar är l i t e dyrare än andra men gör ett gott jobb så det får vara värt det. Men visst hade jag gärna rest upp de pengarna istället 😉 Men som jag skrev – så länge man vill ha sitt boende kvar får man vårda det…

 • Pia

  Du är ju otrolig! Har precis haft flunsan och tar sen diplom och grejer, fixar trädgård, lagar mat och hinner blogga?! Makalös energi…… vette katten om inte du är en av mina hjältar?! Jo, det är nog så. Keep up the good work!

  ;.) Pia

 • Hoppas du slipper ha ”hinderprövning” på uppfarten alltför länge bara – och tur att du bara har lite träningsvärk ;-D *kram*

 • Pia> *Fniss* nu blir jag riktigt generad! Att få vara någons hjälte det är banne mig inte alla förunnat!

 • Snurran> Jodu, här blir det verkligen hinderprövning på både fram- och baksida av huset! Kan tänka mig att dolda kameran skulle haft kul i morse när jag äntrade över och under byggnadsställningen men simväska, gymväska, ryggsäck samt ”matkassen” med stora kliv för att komma ut på gatan där bilen får husera nu ett tag 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>