Nu kan det bara bli bättre…

SOM VI OPTIMISTER BRUKAR SÄGA…


Klart det var tufft att gå ur sängen i morse – stel som ett kassaskåp med nackspärr. Därtill en hals som inte accepterar något sväljande och en rethosta som…jag skulle kunna mörda gratis 😉

Det gick, förhållande vis ändå, ganska smärtfritt under dagen om jag bara satt still som en ödla – och det gjorde jag tyvärr. En kortare lunchpromenad med kollega men annars inget.

Det resulterade i att när det var dags att packa ihop för hemgång så visade stegräknaren på katastrofala 5 941 steg. Och jag som precis hade publicerat ett inlägg på vår vår friskvårdsblogg om hur duktiga vi är!?

Ett snabbt beslut om att Woffegubben helt enkelt skulle slänga mig ur bilen vid brandstationen i Stenkullen togs och därifrån traskade jag de återstående 7,5 km hem…

Det, i sin tur, resulterade i att jag lyckades skrapa ihop bortemot 16 000 steg.

Phew!

Det gäller ju att föregå som ett gott exempel när man draigt igång hela det här arrangemanget 😉

Som om det inte var nog så kände jag, vid hemkomst, att jag borde strecha mina ömma muskler för promenaden gick i tempo kan lova. Då slog mig tanken att jag kanske skulle använda min nya fitnessboll till det. Och då infann sig genast löftet om att jag skulle rapportera om hur det var att träna/strecha med den. Nåja, på egen risk kommer här nu några bilder…

1_strech1.jpg 1_strech2.jpg

…på hur man kan använda bollen till just att strecha med…

2_strech3.jpg 2_strech4.jpg

…men som sagt…tittandet sker på egen risk…

3_strechlar.jpg

Dock måste jag säga att det känns skönt – nu så här efteråt 😉

9 kommentarer tillNu kan det bara bli bättre…

 • Ahnna

  Jag har en boll men använder den inte. Men det ser bra ut tycker jag. /ahnna

  p.s har en egen dator nu sopm funkar så nu slipper du inte mig här

 • Ahnna> Åhhh, vad härligt att äntligen få ett livstecken från dig! Jag har undrat ska du veta. Nu ser jag fram emot massor av uppdateringar 😉

  Varför använder du inte bollen? Tröttnar man eller finns det andra anledningar? *Kram*

 • BRa att du låter kroppen vila när du är sjuk 😉

  Ser roligt ut med bollen. Får prova ngn gång.

 • Anna> Jag känner mig riktigt frisk i dag med undantag för uppvaknandet i morse. Trodde att jag förmedlat det men det har jag tydligen inte ;-/

  Jag ser fram enot när du, och resten av klanen, kommer och provar bollen 😉

  Jag mår bättre i kväll än jag gjort på en vecka – minst! *Kram*

 • Jag har också en pilatesboll. Jag använder den v.a.r.j.e dag – som datorstol. Känns rätt bra, när man tex. läser nyheter och bloggar så kan man samtidigt ha lite balansträning…man är ju iallafall tvungen att spänna magmusklerna lite, då och då ;-D

 • Ahnna

  Lathet jag är för lat att använda den.Kul att man är efterlängtad. Men mitt tangetbord är flippat./Ahnna

 • Jag tror du ljuger, jag tror inte alls att ”det känns skönt efteråt”. Du vill nog bara lura oss andra att också få ont 😉

  Det ser nämligen inte speciellt skönt ut…

 • Christopher> Nä, ljuga har jag aldrig varit bra på. Det kändes faktiskt skönt 😉 Jag är ju en slarvig rackare och stretchar sällan eller snarare aldrig fast förnuftet säger att jag borde. Nu när jag äntligen kom mig för i går så var kanske halva ”sköntkänslan” det goda samvetet – vad vet jag. Testa någon gång 😉

 • Bim

  Härliga bilder! ;-D

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>