Lost

JAG VÄCKTE STACKARS WOFFEGUBBEN ALLDELES FÖR TIDIGT FÖR EN SÖNDAGSMORGON…


Och detta hemska tilltag bara för att sedan springa vilse i skogen i Skatås 😉

Men jag tar det från början. Saken var nämligen den att Göteborgs Skidklubb, som arrangerar Finalloppet, erbjöd Finalloppsdeltagarna att provspringa 18 km och 8,8 km i dag. Detta fick jag mig till livs under förra veckan i ett nyhetsbrev som går till alla anmälda deltagare.

Fint tänkte jag, det var ju ett gott initiativ! Så jag väckte alltså den stackars Woffe som säkerligen hellre hade legat kvar och gosat i sängen en söndagmorgon. Men jag är ju hopplös med att köra bil till platser jag inte vet exakt hur jag ska nå så han fick vara min chaufför till Skatås… (Jodå, jag har varit i Skatår förut men det är länge sedan och jag har aldrig kört bil dit själv).

Strax före 10.00 irrade vi omkring däruppe och letade efter Göteborgs Skidklubbs klubbstuga. Som vi hittade med lite hjälp. Så långt var allt frid och fröjd 😉 Men när det sedan började anlända folk, mest unga killar, som skulle provlöpa blev jag en aning svettig. Dom såg ut som maratonproffs hela gänget! Det kom även några unga tjejer men dom såg inte ett dugg mindre proffsiga ut.

Herregud tänkte jag, jag har ju anmält mig till ett motionslopp vad i hela friden gör jag här??!

När sedan nästan alla hade samlats fick jag till råga på allt veta att banorna, både min 8,8 km och 18 km, inte var utmärkta men att det fanns kartor…

Woffe tittade på mig och såg ut som han tänkte…Jaha, det var roligt så länge det varade men henne ser jag inte röken av mer!

Att ge mig en karta är ungefär som att gå till Systembolaget en söndag!

1_studerarkartan.jpg

Vi hann ta lite kort innan alla som skulle delta hade anlänt…

2_infor.jpg

Men det var kallt som attan så vi gick in och ”värmde upp” medan vi väntade…

3_uppvarmning.jpg

Vid 10.15 var dock alla samlade och vi gav oss i väg…

4_ivag.jpg

Den första halvtimman gick det skapligt för då såg jag två ryggtavlor som jag följde efter. Jag var dock ganska långt bakom så när vi kom in i skogen och det blev snirkligt så tappade jag mina ryggtavlor och insåg ganska snart att nu är jag lost!

Men så kom jag upp på Brudaremossen och den kunde jag också urskilja på kartan så jag tänkte att det här ska nog gå bra!

DET gjorde det inte! När jag hade sprungit i 50 minuter fick jag helt plötsligt se medlöpare på en raksträcka men det vara det att dom sprang ÅT ANDRA HÅLLET! Då hade jag ändå irrat kring lite och vänt en gång eftersom det kändes som jag sprang åt fel håll.

Ja, det fanns inte mycket att göra…jag fortsatte och när jag såg skyltar med märkning Skatås så följde jag dessa till jag slutligen började känna igen mig från där jag startade 😉

Min runda som skulle varit 8,8 km blev över milen men skit samma jag hittade i alla fall tillbaka och kunde överraska Woffe med att han nog får dras med mig några dagar till 😉

Så här skulle jag ha sprungit – och för allt i världen fråga inte hur jag sprang…

5_banan.jpg

Väl hemma stretchade jag på och med ”bollen” och därefter en välbehövlig dusch. Medan Woffe grep sig an att kratta bort lövhögarna som samlats sedan förra helgen. Lite dokumentation vad taket anbelangar blev det också…

Framsidan är som sagt var ”färdigläktad” medan baksidan fortfarande saknar en del…

6_takfram1.jpg 6_takbak2.jpg

Å andra sidan kan vi numera nästan få plats med bilen på parkeringen 😉

7_iallafallplats.jpg

Anna ringde och sade att hon hade planer på att komma ner till helgen 3-4/11 och det hade ju varit himla kul för då är ju även Steffanie här eftersom det är den helg vi ska springa Finalloppet…

4 kommentarer tillLost

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>