Knappt fem meter från spisen ;-)

EFTER EN JOBBIG NATT DÅ JAG I PRINCIP STÅTT UPP OCH SOVIT…


För att inte torrhostan skulle ta livet av mig och för all den även Woffegubben så tog jag mig an dagens uppgift med att fixa mat.

Dels för dagens middag och del för luncherna och frukostarna i kommande arbetsvecka.

Så medan Woffe tog veckans promenad med Snabeljohan…

1_snabeljohan.jpg

Skar jag upp högar med grönsaker och lök i all dess former och färger.

2_gronsakerolok.jpg

Som sedemera blir två formar med ugnsrostade grönsaker…

3_somblirtvaformar.jpg

Jag kokar blomkålsmos som ska serveras med kycklinginnelårfilé och tomat…

4_blomkalsmos.jpg

Jag steker en salig blandning av svamp, obs självfångad, trattisar, en annan sort som jag inte vet namnet på samt gula kantareller och kalkonstrimlor (dock ej självfångad) som sedemera ska bli fyllning i Woffes frukostomeletter

Jodå, jag har frågat honom om han inte tröttnar på omeletter…Men tyvärr 😉

5_stekersvampokalkon.jpg

6_omelettfyllning1.jpg 6_omelett2.jpg

När de rostade grönsakerna stått halva tiden (fråga mig bara inte hur länge det är) i ugnen så ska det till lite smaskiga tillbehör såsom fetaost, sesamfrön, pumpafrön och solroskärnor…

7_tillbehor.jpg 7_till2.jpg

Ja, sedan åker formen in en stund till i ugnen.

Och detta serveras till kycklingfile med aprikossås…

Vilket osökt får mig att komma på att jag ju faktiskt lovat Morgonsol receptet för länge sedan men lyckats förtränga sedan dess 🙂

Så, om du läser detta – håll till godo.

Kycklingfilé med aprikoser

För fyra portioner behöver du:

4 kycklingfiléer, ca 500 gr

1 msk smör&rapsolja

1 tsk salt

2 dl hönsbuljong

2 dl creme fraiche

2-3 msk mango chutney

10 torkade aprikoser

50 gr rucolasallad

Bryn kyclingfiléerna runtom i smör&rapsolja i en stekpanna. Krydda dem med salt. Koka upp buljongen i en vid kastrull.

Rör ned creme fraiche, mango chutney och tärnade aprikoser.

Koka upp och lägg i kycklingfiléerna. Låt koka under lock på svag värme i ca 10 min.

Blanda ner rucola och låt allt bli genomvarmt.

Servera med ris och sallad…

Eller som jag, med rostade grönsaker 😉

Dagens vedermödor vid spisen har i alla fall resulterat i ett antal frukost- och lunchlådor så nästa helg behöver jag kanske inte vara Spicegirl utan göra något roligare – t ex putsa fönster 😉

8_nastavecka.jpg

10 kommentarer tillKnappt fem meter från spisen ;-)

  • Åh, självfångad svamp, vad avundsjuk jag blir…själv har jag bara sett flugsvamp idag och dem ska man passa sig för – de är farliga! Det berättade min mormor för storebrorsan när han var typ tre år och han gick omvägar lääänge efter det! :-/ *kram*

  • Ah, äntligen ett recept 🙂

  • Snurran> Ja, ungar är härliga och tar visdom bokstavligt 😉

    Jag såg allt din fina bild i bloggen – säga vad man vill men vackra är dom trots sin farlighet!

  • Petra> Hoppas det ska smaka!

  • Bim

    Underbara matbilder! Och du är ju så himla flitig och duktig som står och lagar all denna mat! 🙂

  • Ahnna

    Vilka bilder, jag köper din kokbok!!/ahnna

  • Bim> Tack! Ett visst ansvar har jag ju så att inte Woffegubben bara får i skräpmat ;.) Sedan är uppdelningen så, han städar och jag lagar mat 😉

  • Ahnn<> Tack, du är snäll du! Då vet jag att jag i alla fall får sålt ett ex 😉

  • Pia

    Så läckert!! Tack för att du skriver ut receptet!

    Har du funderat på att vila ett par dagar så att din infektion kan försvinna? Ta nu väl hand om dig och stoppa dina krav på dig själv i en byrålåda på vinden (eller där solen aldrig skiner).

    ;.) Pia

  • Pia> Det är ju bara roligt om någon anan nu skulle vilja laga maten 😉

    Nu är jag fit for fight igen fast det tog lite tid. Jag är nog för ovan med det här att bli sjuk 😉

    I dag har jag bra träningsvärk efter lördagens Iron Man på gymmet ;-)…Men det var himla kul!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>