Jag som inte

SKULLE VARA SPICEGIRL DENNA HELG…


Men vad gör när man inte kan hålla sig från grönsaksvadelningen och där ramlar på massor av härliga färska grönsaker? Att men sedan har turen att ramla på ett antal kilo med kyckligfärs – ja, det säger ju sig självt att man måste passa på.

Tyvärr är det för det mesta svårt att få tag i kycklingfärs i vår ICA-affär. Förmodligen har den tagit slut redan tidigare på dagen så när vi kommer frampå kvällskvisten är hyllan oftast tom. Så var dock inte fallet i fredags utan jag tog rubbet som stod kvar och det var inte mindre än åtta paket 😉

Det passar förresten ganska bra i dag att stå relativt stilla och bara ta små korta steg mellan spis och bänk efter gårdagens cykelpass 😉 Faktum är att jag nog trodde att det skulle vara värre än det är så jag känner mig ganska tillfreds ändå. Det är mest i benen som jag har känningar, dom känns ungefär som två stubbar. Den mindre ädlare delen av kroppen har klarat sig förvånansvärt bra men jag hade i och för sig både vadderade cykelbyxor och gelskydd till sadeln.

I dag satsar jag alltså i alla fall på spisen och jag börjar med att göra kålpudding som jag inte kan minnas när vi åt sist. Det blir dock ingen klassisk variant med sirap i utan en mer GI-vänlig variant med bara färs (kycklingfärs för mig då), vitkål och gul lök samt lite kycklingbuljong.

700 gram kycklingfärs

1 vitkålshuvud (inte så stort)

Gul lök

Smör att steka i

Salt och peppar

Buljong

Jag skär vitkålen i strimlor och skivar löken…

1_vitkal.jpg

…som jag sedan bryner i smör…

2_brynes1.jpg 2_lokbrynes2.jpg

Smörjer en ugnsfast form med smör och breder ut första lagret med färsen…

3_forstalagretfars.jpg

Sedan kommer ett lager med kål och lök och därpå ett lager med färs igen och sist ett lager med kål och lök. Till sist häller jag över buljongen och sedan åker formarna in i ugnen på 175 grader i 40-50 minuter…

4_tvaformar.jpg

Till kålpuddingen serveras blomkålsmos och en frasig grönsallad. Men först ska jag fundera ut vad jag ska göra med resten av färsen 😉

5 kommentarer tillJag som inte

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>