En timme tillbaka

EFTERSOM WOFFEGUBBEN SKULLE MÅLA BRÄDORNA ETT VARV TILL I DAG…


Så passade jag på att åka till gymmet så jag slapp måla 😉

Det blev 25 minuter (4,5 km) rodd som uppvärmning och sedan 75 minuter styrka. Det var utan tvekan en aning tufft i dag, mest i vaderna, efter gårdagens MRL-pass 😉 Men jag kom igenom och nästa vecka väntar roliga xtrapass med xtravaganza, bland annat badminton. Det ser jag fram emot av bara attan och kommer att gå av stapeln på onsdag 😉

Jag köpte ”mat” för tre veckor på gymmet också innan jag gav mig hemåt. Nu måste jag bli av med de sist kilona 😉 Det är alltså 63 soppåsar á 1500:- …

1_treveckor.jpg

Väl hemma blir det middag som i dag ska bestå av ungsbakade grönsaker och kycklingfilée i aprikossås. Jag börjar med att angripa en hög grön/rotsaker…

2_somvanligt.jpg

Långpannan fylls på allt eftersom jag hinner ansa. Här brysselkålen och motor samt palsternacka …

3_brysselkal1.jpg 3_morotteropalsternacka.jpg

Fyller sedan på med aubergine och squash…

4_fyllerpamedaubergine1.jpg 4_ochsquash2.jpg

Och sist men inte minst rödlok, gullök och vitlök i klyftor som sticks ner emellan…

5_fyllerpamedlok.jpg

Sedan griper jag mig an kycklingen och såsen…

6_gripermigan.jpg

Kycklingfiléerna steks i smör och såsen, bestående av lätt creme fraiche, kycklingbuljong, torkade aprikoser samt romansallad, kokas ihop…

7_stekerkycklingen.jpg

När kycklingfiléerna är färdigstekta får de koka ihop en stund i såsen. När dom ugnstekta grön/rotsakerna är nästan färdiga slänger jag på lite pumpa- och solrosfrön…

8_motslutet.jpg

Nu ska vi äta! Smaklig spis…

7 kommentarer tillEn timme tillbaka

  • Mäh! Även om jag precis kommer från vårt middagsbord – proppmätt – så vattnas det i munnen när jag ser vad DU ska få…! Det ser verkligen gott ut! *kram*

  • Bim

    Och jag håller med Snurran! ;-D

  • Snurran och Bim> Och jag håller också med Snurran – Det var gott…alldeles för gott 😉 Nu ska jag soppa en tid igen och kommer att drömma om mat hela tiden ;-( *Kramar*

  • Ahnna

    Ja vad säger man. Instämmer de de andra två/ahnna

  • Ahnna> Tack, det var riktigt smaskigt. Speciellt såsen 😉

  • Pia

    Godmiddag!

    Mums, så göttigt det såg ut! Varför gör du sådana godsaker när jag ”pulvrar”? Receptet på kycklingkållådan måste du oxå lägga ut, såg så smarrigt ut. Hur gör du? Med/utan ris?

    Hur går det? Har du börjat igen?

    Jag tycker det är ganska tufft, är inne på andra veckan, puh.

    Lycka till!!!!!

    ;.)Pia

  • Pia> Recept har jag inga det är mest improvisation men i lådan hamnar det en massa grön- och rotsaker som sedan bakas i ugnen och kycklingen steker jag som vanligt samt gör en sås av kycklingbuljong, creme fraiche, torkade aprikoser samt romansallad som får koka ihop en stund och sedan åker kycklingen i och får puttra med en stund den också. Nä, inget ris eler potatisar bara ugnslådan med grön- och rotsaker till.

    Nu ska jag soppa några veckor, har gått upp några kilon och ska ”riva av de sista nu innan min kurs är klar.

    Jag håller med dig till fullo – det är skittufft. Var mycket lättare första gången. Jag har precis börjat i dag…

    Lycka till för dig oxå!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>