Xtravaganza, upptrappning dag 3

I DAG HAR JAG VISAT MINA KRAVALLTAKTER…


Genom att helt enkelt hoppa över en xtravaganzasoppa som mellanmål och istället intagit några torkade aprikoser. Det var mycket godare och smakade himmelskt! För övrigt har jag ätit enligt manualen och har ännu middagen kvar. Två soppor samt frukost och lunch har jag dock petat i mig i dag utan några större problem. Det säger bara slurp och då har jag ändå höjt proteinintaget till 80 gram/måltid!

Vi handlade lite på vägen hem, bland annat torkade aprikoser 😉

Väl hemma körde jag som sig bör tvättmaskinen och Woffegubben gjorde i ordning en stolpe för brevlådan (som vi ska ha i Varberg på semestern för att kunna få dagstidningen dit) och har även dragit runt snabeljohan…

Jag, som inte har några som helst förpliktelser i det här hemmet, har varit ute och fotat i trädgården.

För trots allt regn och rusk så blommar det ändå. Nu har den vita Clematisen slagit ut i all sin prakt…

1_vitclematis-07.jpg

Och det gäller även Vidjehortensian…

2_vidjehortensianigen-07.jpg

”Rönclematisen” blommar inte lika ivrigt som den brukar men visst är den vacker ändå…

3_ronnclematisenigen-07.jpg

Jag har satt en Clematis att växa upp på kommunens lyktstolpe… Jag har inte frågat vad dom tycker om det men…

4_lyktstolpeclematisenigen-.jpg

Jag tycker att dom får tåla det när dom placerar lyktstolpen så nära min trädgård 😉

5_narbildlykstolpe-07.jpg

Det blir lite Amerikanska blåbär i år också. Nu ska vi bara invänta en viss mognadsgrad…

6_amerikanskablabar-07.jpg

En av mina vita liljor har slagit ut…

7_vitlilja-07.jpg

Den står ihop med min ljusblåa Clematis och gör sig riktigt bra där…

8_ljusblaclematis-07.jpg

Med en viss risk för att bli tjatig…

9_liljaigen-07.jpg

Här är det visst något på G…

10_pag-07.jpg

Jag tar risken…

11_medriskforatt-07.jpg

Och så även här…

12_hallerannu.jpg

Nä, detta är inte Rönnbär…

13_nixingaronnbar.jpg

Jag har inte många blommor i trädgården men några har klamrat sig fast. Här blommar Funkian…

14_funkian-07.jpg

Och minirosorna som en gång var krukväxter håller sig ännu…

15_miniros-07.jpg

Kameleonten är näst intill omöjlig att bli av med…

16_kameloontblomman.jpg

Jag skulle kunna fortsätta i all evinnerlighet men plikten kallar och morgondagens frukost, lunch och middag måste i ordningställas så jag får gå in vare sig jag vill eller ej…

17_frukostlunchomiddag.jpg

Nämde jag att jag har en praktig träningsvärk efter gårdagens Body Pump? Nähä, men DET har jag!!?

15 kommentarer tillXtravaganza, upptrappning dag 3

 • Bim

  Ja, men då gjorde väl BodyPumpen lite nytta i alla fall då va!? 😉

  Jättefina trädgårdsbilder! 🙂

  Och när jag såg bilderna på lunchlådorna så tänkte jag på vad mycket jag saknar dina fina matlagningsbilder! Men snart så får vi bilder när du lagar GI-kost! ;-D

 • Hoppas du fått post idag 🙂

 • Jättefina bilder! Roligt att bodypumpen gav något dårå..jag tyckte det var en väldigt kul träningsform – fastän jag gärna tränar själv jag också. Även om det är gruppträning så är det ju ändå väldigt individuellt – och oftast bra musik! ;-D

 • Bim> Japp, nu blir det GI för hela slanten och Woffe ska få hänga med så kanske han kan bli av med gubbamagen 😉

 • Petra> Ja, jag har fått ditt fina underbara brev som gjorde mig alldeles varm i hela hjärtat! *Kram*

 • Snurran> Minsann vilken träningsvärk jag har, speciellt i armarna 😉 Jag ska nog försöka mig på att gå någon mer gång men som sagt nu kommer tyvärr 😉 semestern emellan…

 • maria

  Hej!

  Den första gången man ger sig på BP slår det aldrig fel med träningsvärken…Den kommer efter två dagar och gjorde det svårt för mig att både klä mig och borsta tänderna.

  Bit i hop. Det blir bättre! Jag måste erkänna en sak. Jag skrev ett mail till gymmet i går via deras hemsida med några synpunkter. Inte så mycket xtravaganzakritik (det är bättre att ta i en utvärdering med Fredrik och Jonna) men däremot mot det ekonomiska. Detta att de kräver uppgradering till guldkort och att vi betalar fullpris när gymmet går på sparlåga under sommaren. Vet inte om det var dumt gjort…

  Är annars toppennöjd med gymmet och personalen där som alltid är glada och hjälper till.

  Nog om det.

  Jag har startat min dag med sparrisen och en kopp kaffe som snabbt blir 2-3-4-5-6 koppar…

  Inte bra med så mycket koffein, jag vet. Det känns som en räddare att trycka i sig bara när kosten är så monoton. Försöker hålla lite helfart igen ett par veckor innan vi blir barnlediga. Då tänker jag def inte hålla mig till sparris och vatten! Ligger annars och ”dallrar” på 80-strecket. Vill hamna under! Min målvikt är ju 75, men egentligen ska jag väl väga runt 65 med min längd. Vet dock av erfarenhet att jag trivs hyfsat med 75 om jag är tränad och fast i kroppen. Ska lägga av kilofixeringen. Är ingen smal människa. Vill ju fortsätta ha mina former.

  Gråmulet här i Lerum. Barnen smått rastlösa och smågnälliga. Längtar efter vuxentid och sol. I den ordningen.

  Ha det bra alla ni därute!

  Maria

 • maria

  Glömde skriva…

  Vilka fantastiska vyer över din rädgård!

  Själva lever vi i trädgårdsmisär! Klarar knappt gräsmattan…Både jag och mannen förordar sten, asfalt, betong! Men det kräver ju också litearbetsinsats och planering. Ödetomt? Nej här bor vi…

  Maria

 • Maria> Ja, det stämmer gott i dag är det faktiskt än värre. Sedan har jag förfärligt on i nacken, har nog gjort något fel med skivstången 😉

  Fantastiskt bra gjort med mail till gymmet. Modigt av dig och jag håller med till fullo! Jag är otroligt nöjd med vårt gym och personalen där också förutom just det där med pengarna.

  Ja, usch i dag är det sämre väder igen – ska det aldrig bli sommar?

  Jag har gått upp nästan 1 kg sedan jag började med upptrappningen men det får man kanske räkna med ;-(

  Enligt tabellerna ska jag väga 57 kg men dit lär jag aldrig komma så om jag kan komma till 67 så är jag fullt nöjd men även det är tveksamt för det är nästan 9 kg dit!?

  Barnedigt, det låter skönt! Hur stora är era barn?

  Våra är ju vuxna så nu tycker vi det ska bli skönt när vi får in dem på ålderdomshemmet 😉 Den ”lilla” är 27 och bor i Stockholm och den förstfödda är snart 34 och bor i Malmö 😉 Bägge två är journalister och jobbar inom tidningsbranchen.

  Hoppas du får en bra dag trots molnen!

  *Kram*

 • Maria> Min trädgård blir också eftersatt i år eftersom vi tillbringar all ledig tid i Varberg men det får gå det också. Jag har gjort det enkelt för mig genom att planera mest buskar, träd och lite klängerväxter som mest sköter sig självt. Dock växer ju det förb…… ogräset som aldrig förr. Och gräsmattan…phew!

 • Bim

  Hur lång är du Angela? Eftersom du skriver att du ska väga 57 kilo? Jag är 163 cm lång, och enligt Aftonbladets ViktKlubben så kan jag väga mellan 54 till 66 kilo. Lagom är 60 kilo. Vad jag själv tycker är lagom för just mig, är 57 kilo.

 • Bim> Jag är 163 på morgonen och 162 på kvällen 😉

 • Bim

  Men då ”ska” du väl inte väga just 57 som du skriver att tabellerna säger? Enligt ”mina” tabeller så kan vi, både du och jag, väga allt mellan 54 och 66. Det tycker jag är en ganska så bra spännvidd, för vi är ju alla så olika. ”Lagom” är 60 står det där. Men jag tycker att för just MIG så är 57 lagom. Om du går ner till 67 som du säger (eller kanske 66) så tycker jag att du ska vara jättenöjd!

 • Bim> Faktum är att jag inte bryr mig så himla mycket om vad rekommendationerna säger för där tar man inte ett dugg hänsyn till om man är soffpotatis med mycket fett eller en muskelknutte med mycket muskler som ju väger mer än fett. Det gäller ju även BMI ett helt idiotiskt sätt att mäta på. I så fall är det mer logiskt att mäta hur mycket kroppsfett man har – då får man svart på vitt 😉

  Att jga skulle gå ner ens till 67 kg ser mörkt ut nu…har till och med gått upp sedan jag började upptrappningen. Sååå vi får se vad jag landar 😉

 • Bim

  Okej. Huvudsaken att man själv är nöjd med sig själv. Och det är jag när jag väger 57.

  Att du går upp vid upptrappningen tycker jag inte verkar så konstigt i och för sig. Jag tror att du går ner sen igen.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>