En helt otrolig dag

MED MINST 25 GRADER VARMT! Jag kan inte minnas att vi haft någon så här härlig dag förut i början på maj. Det har vi förstås men som tur är glömmer man och kan glädjas lika mycket varje år.

Min kära kollega och jag var ute och åt lunch och efter det så tog vi oss en liten tur längs fattighusån i strålande sol innan vi gick åter till gruvan. Det var en lisa för själen. Jackan var på mest av gammal vana men som jag sade till kollegan jag har i alla fall tagit av mig ett av paren långkalllingar nu 😉

Efter avslutad arbetsdag tog jag en tur på staden tills dess att Woffegubben jobbade klart eller rättare sagt det var min intention men det slutade med att han fick vänta på mig.

På väg hem stannade vi till i Lerum och iinförskaffade pelargonier till altanen. Vi har liksom inte hunnit med detta moment i år och nu blev det nästan lite panik över hela saken. När vi kom hem blev det så kallad snabbröjning av altanen. Dynor och prydnadssaker kom farandes ner från vinden. Woffe skjutsade ner och jag tog emot. Ja, inte prydnadssaker men väl dynor åt både altan och framsidegruppen.

1_altanordning.jpg 1_altanljus.jpg

När det var klart satte jag mig där ute och åt en bit mat, en vegetarisk pastasallad, och vad skådar då mitt vänstra öga? Jo, att min Stjärnmagnolia är på väg att slå ut med några av blommorna. Visserligen inte som den vid Stadsbiblioteket som jag fotade i morse men ändå. Det är absolut första gången den är så här tidig…

2_magnoliablom.jpg

Och när jag väl började titta mig omkring i trädgården så såg jag att den Gulbladia smällspirean är näst intill utslagen…

3_gulbladigsmallspirea.jpg

På framsidan har nu Forsythian slagit ut och Rosenmandeln är på gång…

4_forsythiablom.jpg 4_rosenmandelblom.jpg

Och då måste jag väl också ta med ”Rödingarna” som jag hade med i går som nästan utslagna. Tyvärr hinner dom ”stänga” sig innan jag kommer hem men kanske kan jag fånga dem i utslaget skick i morgon…

5_rodingar.jpg

I morgon ska jag inte påstå, inte ännu i alla fall, att det blir gymmet men det borde bli det! På söndag är det Vättlefjällsvandring och sedan åker jag på konferens i dagarna tre. Full fralla med andra ord!

8 kommentarer tillEn helt otrolig dag

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>