Två timmar för lite sill!

Döm om vår, dotterns och min, förvåning när vi vid elvasnåret for till byns Icahandlare för att få inhandlat lite sill, gräslök, gräddfil, jordgubbar (med ett kilopris motsvarande 18 karats guld) och annat passande för firande av Midsommar 2003.

Det var kö genom hela affären och då menar jag HELA! Phew….tankarna på att vänta med firandet en vecka är utan tvekan det som slår en som huvudet på en spik eller att fasta över Midsommar. Det kunde väl vara en upplevelse?

Jag vaknade ganska tidigt i dag, Woffe hade givit sig åstad för att försörja familjen, utmattad dotter sov och regnet fullkomligt öste ned. Redan då började förhoppningarna om att fira en svensk Midsommar grusas – den totala kaosen på Ica sedan var liksom bara att strö på mera salt i såren. Vädret hade dock rättat till sig under vår timlånga väntan på att få betala samt få ner sillbitarna, gräslöken och gräddfilen i kassar om det nu skulle duga som tröst.

Jag kastade i en maskin med sängkläder i tvättmaskinen när vi åkte hemifrån och den var klar sedan lång tid tillbaka då vi kom åter till grottan efter jakten på mat. Tvätten hängdes ut på vindan och det blåste smådjävlar med lika delar sol så det tog inte långa stunden innan det var torrt.

Resten av dagen gick till att städa upp lite på altanen eftersom Steffanie och Sofia har för avsikt att fira Midsommar tillsammans. Om det regnar går det ju fortfarande att sitta där då den är inglasad och täckt med tak. Men det såg för djävligt ut, för att nu uttrycka sig på ren svenska, då vi inte ägnat så mycket som en minut där under hela våren. Vi har ju varit på resande fot, som om vore vi zigenare, varenda helg sedan vi kom från Thailand i aprils senare del.

Nåja, lite vatten, skurmedel och en rejäl kvast kan göra underverk – det blev riktigt fint och ska säkerligen klara en Midsommar till.

Vid halvfemtiden på eftermiddagen hade jag packat klart, duschat samt ätit en ganska torftig middag bestående av rester från gårdagen.

Jag fick hjälp av tösungen att bära ut allt till bilen och så tog jag sats mot den stora staden Göteborg för att hämta upp maken (han jag delar möbler med som vi skämtsamt säger ibland) utanför Göteborgs-Posten.

Därifrån styrdes kosan mot Varberg.

Nu sitter vi här och har kvällsmatat oss lite samt genomgått en mindre syndaflod från ovan.

Tom Jones på TV eller Tjuren från Bronx som han också kallas – ja, det är lätt att hålla sig för skratt!

Möbeldelaren har förlorat sig i en tidning, vet inte vilken men det ser att vara bilder på bilar på vareviga sida (som jag ser när jag sneglar bort i soffan mittemot) så det är nog en biltidning. Jag skriver som synes om dagens skräckupplevelser i byns Ica-affär.

Blir det skit och pannkaka med vädret drar vi nog hem redan på lördag men skärper det till sig stannar vi helgen ut för att på söndagkväll avrunda helgen med The Big Boss på Ullevi.

Jag ser verkligen fram emot konserten. Det pirrar lite i magen varje gång jag försöker föreställa mig hur det ska bli. Jag har aldrig någonsin varit på en konsert i klass med denna, inte ens i närheten. Vi, möbeldelaren och jag, var på konsert med Rod Stewart för många, många år sedan då han fortfarande hade något att komma med men publikmassan var inte ens i närheten av vad som komma skall.

När vi åkte förbi Ullevi på väg ut till E6 såg vi personerna som skildrades i bladet i dag, som tältat utanför Ullevi sedan förra söndagen. Det kallar jag jag FANS.

Ja, nu ska vi egentligen bara sova oss igeom natten i väntan på Midsommaraftorn då stången ska fram och kläs med ljuvliga sommarblommor, snapsen ska ställas på kylning, och alla invånare på ska flytta ut sina bord och stolar på just gatan för gemensamt firande. Kransar till allas huvuden ska göras och borden ska dukas och dekoreras. Det är lika underbart varje gång! Skål som ska ropas genom den 25 meter långa sträckan med bord och glada midsommarfirare och som sedan ska sväljas (med alla tänkbara och obeskrivbara miner) av cirka 40 glada personer i blandade åldrar och kön – åsynen av detta gör varje människa glad och det är svårt att hitta något att klaga på just under dessa underbara timmar. Måtte vädret vara vänligt nog att åtminstone prestera så att det är uppehåll under denna ytterst korta tid!

I år har vi goda vänner med, Barbro och Håkan, som inte firat Midsommar här förut. Ska bli roligt att höra deras utlåtande efteråt.

Comments are closed.