Lyckad lördag

Vi vaknade till strålande sol som glänste över Jetesjön (bild 1). Det var så vackert.

Håkan tittade in i dörröppningen, (se bild 2) nyvaken och glad.

Efter frukost åkte vi in till centrum för att fixa lite att grilla till kvällen samt att Håkan och Barbro skaffade fiskekort.

Vi åt lunch tillsammans, pitabröd med köttfärsfyllning och sallad (bild 4). Vi satt ute i solen och njöt. Ett glas rött vin till var inte fel.

Därefter gick Barbro, Håkan och killarna och fiskade och Woffe jag och tog disken och sedan tog vi oss en härlig promenad runt Jetesjön. Det blev 5 km och var en fin liten runda. När vi var nästan framma vid utgångspunkten fick vi se en hel kanadagässfamilj med far, mor och fem små barn (bild 3, klicka för större bild annars blir det svårt att se).

På eftermiddagen mulnade det till något men det blev i alla fall inget regn. Däremot satt vi inne och åt middag som vi grillade på Håkans grill.

Det var en mycket trevlig lördag skulle jag vilja sammanfatta det som.

I natt har det regnat lite och gjorde så även nu på morgonen men i dag åker vi hemåt så vi får vara nöjda med att lördagen var fin.

18-tiden….

Nu är vi hemma efter vår lyckade helg i Markaryd. Dit åker vi gärna fler gånger.

När vi var nästan klara för att åka kom en liten andhona ända fram till trappan och tittade mig djupt i ögonen. Hon fick lite bröd och blev modigare och modigare allt eftersom jag slängde bitarna närmare mig. Det är så härligt, tycker jag, att få uppleva ett stycke av naturens under så här bara rakt av.

Väl hemma har jag inspekterat av vad som hänt i trädgården den korta tid vi varit borta och det händer saker på den svenska landsbygen kan jag meddela. På Magnolian har två ljuvlliga vita blommor slagit ut. Perukbusken lever! Har nu sett att det är små blad på väg att spricka ut. skuggrönan har slagit ut sina sluvligt blåa blommor under Hängsälgen och en del av mina 32 Klematiser har nu visat sig leva efter denna hårda vinter men alldeles för många har nog tyvärr gått en frysdöd till mötes.

Vintern har dessvärre gått hårt åt min trädgård. Jag tror, men vet inte säkert ännu, att Tulpanträdet dött. Jag hoppas dock fortfarande att det bara har en sen bladsprickning. Den som lever får se!

markaryd2.jpgnyvakenhakan.jpgkanadafamilj.jpglunch.jpg

Comments are closed.