Man skulle kunna säga att det var måndag – hela dagen…

VI HADE SOM sagt bestämt redan på söndag att vi skulle cykla till och från jobbet. Så i ottan gav vi oss i väg, taggade till tusen, på våra nya fina cyklar 😉

Taggade…jo, jag tackar! Vi kom inte långt innan jag fick punka på bakdäcket! Men vad i hela friden?
Nåja, eftersom den Min Ädle Riddare var med så trollade han fram en flaska punkaspray – så efter några minuter stopp trodde jag i min enfald att nu är det bara att trampa på så det ryker om däcken 😉

Efter några sekunder så säger Woffegubben…du det rinner från ditt däck!? Vi får helt enkelt stanna till i Björsared vid tappen och pumpa lite.
Och stanna till kan man säga att vi gjorde. Det visade sig vara ett hål som man kunde kasta in hatten i så den luft som skulle stannat i det däcket finns inte att finna på någon tapp i alla fall…

Så, det fanns inget annat att göra än att Woffegubben, läs Den Ädle Ridddaren, fick cykla hem igen (drygt 11 km) och hämta bilen med tillhörande cykelhållare… Enda fördelen var att han fick medvind hem eftersom det inte var nog med punka utan kraftig motvind också ;-(

Jag ska inte ens försöka berätta hur förbannad, frusen och hungrig jag var när jag stod där och väntade på att han skulle komma tillbaka! Och naturligtvis började det regna – varför inte liksom!?

När Woffe äntligen kom med bilen och vi fick packat på eländet till cykel så låste jag den extra noga mot cykelhållaren då vi inte skulle lämna in den förrän till lunchen. Jag var så satans irriterad och upprörd så jag kastade mig in i bilen och tog inte ens av mig cykelhjälmen. När vi kört en lång stund påpekade Woffe att det kanske var aning overkill med hjälm i bilen och att andra bilister tittade så konstigt in i vår bil 😉

Snöpligt slut på den cykelturen kan man säga och den blev inte särskilt lång heller…

Sedan kan man ju då tänka sig att eländet skulle sluta här – nädå! När lunchen anlände körde vi ut till Sportson för att lämna in cykeln för däck- och slangbyte så borde ju allt vara frid och fröjd – kan man tycka. Då visar det sig att jag glömde cykelnycklarna på jobbet så där står vi utanför Sportson och får inte av eländet! Tillbaka igen och hämta nycklar och sedan ut en andra gång till Sportson…

Frågan är om jag ska sluta cykla eller åtminstone undvika att göra det på måndagar??
Sedan kan man ju undra om jag inte ska ha nya cyklar? När jag cyklade Vasaloppet fick jag två punkteringar också det med en helt ny cykel??
Den gamla harven har Woffegubben tvingat till sig tid (när jag har protesterat för att jag inte vill vara utan cykel) för att byta däck på eftersom dom varit i uruselt skick men aldrig punkat!

Hemmavid, efter arbetsdagens slut, var jag tvungen att trösta mig med lite trädgård 😉

Och av ren ilska putsade jag framsidans alla fönster…

…och ”tvingade” Woffe att bära alla blommorna till duschutrymmet! Så han undrade om vi inte skulle satsa på ”såna där fina plastblommor” för det hade varit mer praktiskt – för honom 😉

Jag kan på sätt och vis förstå honom – det var första gången han bar massor av orchideer i tunga glaskrukor till duschen…

2 kommentarer tillMan skulle kunna säga att det var måndag – hela dagen…

  • Lotta

    Tur att du inte hörde mig. Det var länge sen jag skrattade så. F´låt att det råkade bli på din bekostnad men du kan ju alltid glädja dig med att du roar dina läsare och det är inte fy skam det inte. Hoppas den tillfrisknar snart din nya fina 2-hjuling.
    Kram

  • Lotta – Jag bjuder absolut på detta 😉
    Jodå, jag hämtade den i går efter jobbet och cyklade hem u t a n punka…Men då körde jag över Jonsered vilket jag helst gör. Det är Woffegubben som inte vill ha backar och då blev längs gamla Västgötabanan, banvallen. Den är numera asfalterad med en bit sparad av grus för ryttarna vilket givetvis ”skvätts” upp på den asfalterade halvan. Det var en sådan sten som punkade bakdäcket. I morgon ska vi cykla och då får han banne mig köra ”min” väg eller cykla ensam 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>