Dumstruten på…

VÅRAN DAG HAR GÅTT TILL sanering av hus & hem. Det var välbehövligt för ingen av oss kan faktiskt erinra när vi städade sist om man inte räknar med att snabeljohan vallats runt då och då. Nej, jag menar ”riktig” städning där alla mattor åker ut för piskning och golvet blir skurade…säger man skura nu för tiden?

Jag ska inte berätta vilken storlek dammtussarna hade uppnått i fall någon från Socialstyrelsen till äventyrs skulle hamna här 😉 Sedan åkte sängkläderna i tvättmaskinen och senare ut på vindan för att torka. Ute har solen lyst i stort sett hela dagen och det blåser rejält så gissa om våra sängkläder luktar ljuvligt nu?!

Det luktar gott i huset också av ajax och det ger en härlig känsla av rent hus! Tänka sig att en så simpel sak som städning kan ge en så stor portion av glädje och välbehag! Anledningen till detta dröjt så länge beror förstås på altanprojektet då vi sprungit ut och in med skit på skorna och det faktum att stora delar av allrumsgolvet har fått husera alla verktyg, lampor å annat bråte mellan tillfällena vi jobbat där ute.

Nu går det ju dock inte för sig att skylla på det längre så det vara bara att ta tjuren vid hornen 😉

Nästa helg får vi ju dessutom hem bägge arvingarna Steffanie och Anna samt förstås fyrbeningarna. Då gäller det ju att ha huset i ordning annars blir jag kanske utskälld av Boris 😉

Bilden har jag snott hos Anna.

Dumstruten då? Jo, den fick jag ta på mig i dag igen! Jag har en viss erfarenhet kan man väl säga med tanke på hur ofta den fått sitta på sista tiden 😉

Det började med att jag i somras betalade in 3 000:- för besiktning av bilen. När jag sedan råkade registrera det så frågade jag Woffegubben om det verkligen behöver vara så dyrt att besiktiga en bil??

En nolla för mycket – där ser vad man en nolla kan ställa till det.

Jag fick naturligtvis resterande pengar tillbaka på en utbetalningsavi som sedan kostade en mindre förmögenhet att lösa ut 😉

Sedan var det Steffanies diskmaskin som jag betalat in 500 :- för mycket för. Det tar jag i och för sig inte på mig, faktiskt, för det var det pris jag fick i telefon. Men jag fick givetvis igen även dessa pengar från affären som var vänliga nog att sätta in det på mitt konto så det kostade mig inget extra.

Dagen dumstrutshandling har dock inget med pengar att göra men när vi steg upp i morse och med full iver började städa sade jag till Woffe efter en stund att jag kanske borde klä mig i stället för att lufsa runt i pyjamasen. Åtminstone nu när jag ska gå ut i trädgården och hänga tvätten, tyckte jag. Och eftersom Woffe är en väluppfostrad person höll han med 😉

Sagt och gjort, paltorna åkte på i en himla fart och tvätten kom ut på vindan. Sedan fortsatte jag med städningen och emellan varven satte jag på lite musik medelst CD. När jag skulle byta för tredje gången så letade jag efter en viss låt i låtlistan och tänkte irriterat att jag inte såg vad det stod! Ska jag nu behöva ha både linser och brillor för att kunna se det jag vill se!?

Så illa var det inte – jag hade inte satt in några linser! Där ser man hur det kan gå om man ändrar på rutinerna 😉 Inte så konstigt med andra ord att jag inte kunde se…

Kvällen kommer att bli laddning inför det som komma skall, dvs Rosa Bandets 24-timmars spinning

Jag åker nog in några timmar ”för tidigt” för att se mina spinningkamrater och orkar jag så stannar jag en stund efter mitt pass också. Jag känner mig väldigt speedad och tycker att det ska bli himla kul! Frågan är om jag inte ska ta med datorn och blogga lite under natten? Det kunde ju vara lite häftigt!

Dagens notering: Det var ju bra att jag var så snurrig i förmiddags så att inga linser kom i eftersom jag ju får ett längre dygn är normalt. Det är ju trots allt endagslinser ;-O

4 kommentarer tillDumstruten på…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>